Дните на наставника Азрудин Валентич начело на Ботев (Пловдив) изглеждат преброени, като почти сигурно няма да води тима през следващия сезон. Част от ръководството на "канарчетата" вече работи по намирането на негов заместник след негативните резултати и петото поредно поражение за тима, съобщава Спортал.

Късно снощи Ботев загуби с 0:1 домакинството си на Левски, което допълнително влоши ситуацията за Валентич. Основни фаворити за поста са Александър Томаш и тандемът Красимир Балъков - Красимир Петров. Близки до клуба твърдят, че дори вече е търсен треньорът на Етър, а тези дни ще има разговори и с легендата на българския футбол.

В момента обаче Томаш, който е основен фаворит, е концентриран изцяло върху работата си по спасяването на Етър, като пред отбора му предстоят много важни мачове до края на кампанията. Балъков и Петров пък работеха заедно в тандем в отбора на ЦСКА 1948 и записаха нелоши резултати начело на "червените".

Заедно те победиха Ботев на Ферарио Спасов през есенния дял на сезона с 5:0, което доведе и до напускането на Феро. От своя страна Валентич беше доведен в Пловдив през зимата от бъдещия нов собственик на клуба Антон Зингаревич. В момента руският милиардер не е в България и вчера не бе на трибуните за двубоя с Левски.

В сряда тази седмица се очаква да се проведе Общо събрание на Сдружението Ботев (Пловдив), на което да бъде коментирана ситуацията в отбора и поста на Валентич.
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството