Любослав Пенев направи емоционално и типично в свой стил изказване на пресконференцията след загубата от Хърватия с 0:1. Освен за двубоя селекционерът накрая говори за случилото се по трибуните през първото полувреме. Около 20-ата минута се разрази бой в сектор "Б", а след това в сектор "Г" започна размяна на бомбички и сигнални ракети. Борислав Михайлов вече каза, че вероятно ще отнесем сериозно наказание.

Ето коментарът на Пенев за ексцесиите: "Чакай, чакай. Защо не накажат тяхната публика, аз съм си за нашата публика. Откъде накъде?! Всичко е окей, димки, факли, прекратяваме мача за 5 минути и продължаваме. Нищо не се е случило. Нашата публика трябва да си е на стадиона при отворени врати. Първо проверявайте, гледайте и тогава да се взимат решения. Аз такава публика обичам, която подкрепя бурно и сърцато. Нито сме в библиотека, стига с тия наказания. Това са неща, които се случват по стадионите. Най-веротяно едните са сбъркали с поведението както и другите също."

Накрая Любослав Пенев пожела да добави нещо преди да излезе от залата: "Това са моите момчета, моят отбор. На който не му харесва, да стане от Германия и Аржентина. Така че да бъдем нащрек за интригите и темичките, които изкарваме. Ако на някой не му харесва, да стане от други. Тука сме, да сме наясно какво имаме, какво нямаме и докъде можем да стигнем. Ще се борим, ще тренираме и т.н. Това е."

Нашата група "Н" за европейските квалификации