Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира ексцесиите, които се разразиха през първото полувреме на европейската квалификация между България и Хърватия. Нашите загубиха с 0:1. През първата част на двубоя имаше бой в сектор "Б", а след това започна размяна на бомбички и сигнални ракети с агитката на хърватите.

"Със сигурност ще сме пред наказание, но питайте полицията. Вижте, БФС плаща на полицията, плаща на стадиона да изглежда добре, за да не сме смешни. От там нататък трябва държава. Иначе уникално беше, публиката ни беше прекрасна. Според мен ние ще бъдем тежко наказани, но първите бомбички бяха от хърватските фенове. Делегатите пишат, полицията е заснела, но искам най-накрая някой да бъде наказан", заяви Борислав Михайлов.

"Хърватия е световен отбор. Първото полувреме играхме страхливо. Може би бяха респектирани, вероятно защото хърватите играят в световни отбори. Няма от какво да са респектирани иначе, ако говорим за организация. Националният отбор на България има всички най-добри условия. Някои от основните играчи не играха на нивото, което могат. Второто полувреме беше добро, даже смятам, че играхме по-добре. Те без удар във вратата вкараха гол, това е. Нашият вратар не е спасил нито едно голово положение, а техният - две, но понякога трябва и шанс", допълни босът на родния футбол.

"Мачовете са през три дни, тежко е, въпросът е момчетата да си повярват. Както виждате има всякакви резултати в Европа, питайте испанския президент как се чувства. Беше хубаво да вземем една точка, но нямахме и шанс", завърши Михайлов./БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации