Националният селекционер Любослав Пенев направи крайно критично и остро изказване след загубата от Хърватия с 0:1 в европейска квалификация. Нашите паднаха след автогол на Николай Бодуров на Националния стадион "Васил Левски".

"Аз лично не очаквах, че ще загубим. Не искам да бъда крайно критичен, но не е това, което се работи през седмицата. Характер и желание се показват, когато ние се движим, ние тичаме и когато топката е в краката ни. Изневериха основни футболисти в днешния мач, който е на надлъгване, на изчакване. Не успяхме да се справим с Хърватия. В случая класата си каза думата. Това е истината през тези 90 минути. Изненадан съм дефакто, че в малък процент от това, което отиграхме, не се получи", заяви Любослав Пенев.

"Няма да правя сравнения нито колективни, нито индивидуални. Не съм доволен от това, което видях. Стигам и даже малко по-далече. Мислим, че без изразходване на всички сили, без тичане, без борба, без висока преса, без това движение и желание няма как да се получат нещата", допълни селекционерът.

"Това, че днес сме загубили, не означава, че след 3 дни няма да победим. Аз съм сигурен, че ще видя и още неща, ще направим точен и подробен анализ защо ние не сме играли по начина, по който тренираме. Видях в много моменти възможности да реализираме това, което правим на тренировките. Не очаквах да загубим и мога да кажа малко наивно, с един, два или три удара. Трябваше да бъдем много по-концентрирани и оргинизирани, когато владеехме топката. А това владение беше прекалено малко", завърши Любослав Пенев./БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации