Селекционерът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев остана изключително доволен от победата с 2:1 при визитата на Казахстан в контрола, играна в град Алмати. Специалистът изрази надежда, че възпитаниците му ще може отново да премерят сили с Япония на Световното първенство в Бразилия следващото лято.

"Очаквах труден мач с националния отбор на Казахстан и така се получи. Играта беше много сложна и за двата отбора. Искам да поздравя всички играчи, те показаха много добра игра. Доволен съм от представянето на нашия отбор, от работата на играчите. Те се раздадоха на 100% в този мач и съумяха да изпълнят тактическите указания. Що се отнася до ключовите моменти, мисля, че те бяха през първото полувреме. Ние не използвахме своите моменти през първото полувреме. По време на почивката поговорих с играчите и ги помолих да пресират по-активно и да атакуват. Още веднъж искам да отбележа, че днес играхме добре. За съжаление към края допуснахме гол. Във всеки мач ние се опитваме да използваме до съвършенство нашата тактика. Смятате, че надиграхме тактически треньора на националния отбор на Казахстан? Аз мисля, че на този въпрос вие сами трябва да намерите отговора", заяви Пенев.

Селекционерът коментира и предната контрола срещу Япония, завършила с победа 2:0 за родните национали. "И двата мача бяха сложни за нас. Това са два отбора с различен стил на игра и различна футболна философия. Като цяло нашите съперници използваха еднаква тактика, особено през второто полувреме. Доволни сме от мача с японците. Но за по-нататъшното ни развитие трябва да подобрим играта си и да постигнем всички цели, които стоят пред нас. Разбира се, желаем успех на националния отбор на Япония на световното първенство в Бразилия. Възможно е да се срещнем там с японците", допълни селекционерът.