Бившият треньор на "Левски" и Литекс Люпко Петрович се присъедини към фенския тръст "Синя България", който наскоро беше учреден и има за цел финансово влияние върху клуба. Неговият председател е журналистът Васил Колев, който е провел среща със сръбския специалист, разбра БЛИЦ.

На нея Колев е запознал Петрович с идеята на тръста. Именитият треньор е обявил, че е твърдо зад феновете и одобрява начинанието им. Петрович отскочил до София и заради реванша на Лудогорец с Лацио (3:3), който изгледа на живо от трибуните на "Васил Левски". от написаното от Васил Колев във "Фейсбук" става ясно, че никой от "Левски" не е потърсил Петрович, след като на "Герена" добра са знаели, че той ще е в България. В същото време благодетелят на Литекс Гриша Ганчев е запрегръщал и разцелувал Петрович още щом го видял в столицата все едно е срещнал роден брат.

БЛИЦ публикува написаното от Васил Колев, който зарадва левскарите с вестта, че и Люпко Петрович подкрепя идеята на фенския тръст:

Поздрави на всички от Люпко Петрович, присъедини се към тръста! Днес му обясних цялата идея и каза, че има голяма логика в нея. Говорихме си дълго за "Левски", след мача на Лудогорец направи и бърз анализ на ситуацията от това, което е видял. Според него няма никаква разлика като ниво на играчите, просто Лудогорец е по-компактен. Но това било лесно за коригиране.

Сега обаче ще ви кажа най-важното, което си мисля днес. От спирането му пред „Шератон” до тръгването му около 23:00 часа нито един човек от "Левски" не му се обади. А пишеше къде ли не, че ще е на мача. Не, че е кой знае какво, но все пак ние си поставихме за цел като тръст да се борим за връщане към някакви ценности, морал и идентичност на "Левски", а това трябва да включва уважение към собствената история. Не ми се иска да обяснявам кой е Люпко Петрович нито в световния футбол, нито в "Левски". Но все по-натрапчиво си мисля, че "Левски" е обсебен от разни печалбари, които не се интересуват от нищо друго.

И за да разберете и по-добре как се чувствах, ще ви кажа, че от Литекс се скъсаха да го търсят. Ей така да кажат „здрасти” и „как си”. Гриша Ганчев го прегръщаше и целуваше пред галерията на улица „Шипка” все едно е видял роден брат. Бяха спомени, бяха обяснения. Например Гриша Ганчев си каза директно: „Преди да дойде ние бяхме абсолютно неуки за много неща, какво е стрес, за разни психологически похвати и т.н.”.

И да ви кажа друго, което ми направи много добро впечатление. На тази среща бяхме заедно с Желю Станков. За добро или лошо, но двамата сме късали буквално Гриша Ганчев повече от никой друг в България, включително до битови унизителни детайли като един мой текст, че проблемът на Литекс е културологичен в Европа и това как той се е облякъл като абитуриент на едно словашко летище. И тъй като съм видял какво ли не от футболните хора, мрънкане, обяснения, ама защо така, защо иначе, при Ганчев грам няма такова нещо. „Ето, това са двама журналисти-левскари”. И дотам. Ама няма защо този писал това, защо онзи другото. И затова има някакъв ред в неговия клуб, а при нас е пълен батак с 3 или 4 пъти по-висок бюджет. Специално по това помислете, защото това са адски важни детайли. Иначе утре ще ви разкажа повече около Люпко, има доста интересни неща.