Завърналият се начело на Литекс Люпко Петрович коментира началото на четвъртия си престой в отбора, както и други актуални теми от българския футбол. Сърбинът е учуден от решението на Лауренциу Регекампф, който реши да напусне "оранжевите" само десет дни преди зимната пауза.

"Напускането на Лауренциу Регекампф беше изненада. Да си тръгне, при положение, че остават десет дни до зимната пауза и само три мача...Не мога да говоря за причините, защото не познавам цялостната ситуация, как той е стигнал до това решение, какво са му предложили от Стяуа. Зная само едно: Човек трябва да държи на думата си, да има характер и дори, когато е най-тежко, ако има задължения към отбора, в който работи, да остане там. Аз не бих си тръгнал", категоричен бе наставникът.

Сръбският специалист коментира пред БНТ и така наболялата тема за сливане между Литекс и ЦСКА, която е водеща новина в българския футбол от няколко месеца. Петрович, който е бивш треньор на Левски, е на мнение, че "червените" трябва да играят в "А" група.

"ЦСКА е голям клуб. Има традиции, история, най-много трофеи, знаменити участия в Европа. "Армейците" трябва да се върнат там, където е мястото им - в елита. В Сърбия казват: Който е бил велик веднъж, той ще бъде велик отново. За мен е въпрос на време кога ЦСКА ще стане шампион на България и отбор, който ще играе в Европа", допълни носителят на КЕШ с Цървена звезда от 1991-а година.

Петрович заяви още, че приоритет пред Литекс е Купата на България. Все пак "оранжевите" няма да се откажат да се борят и за титлата, но според сърбина фаворит за нея е Лудпогорец.

"Литекс се бори за титлата, но в този момент отборът, който е фаворит, е Лудогорец. За нас приоритетен е мачът за Купата на България с "Левски". Този трофей ще е по-лесен от онзи в шампионата. Нека погледнем реално на ситуацията. Но защо пък да не станем и шампиони?".