Младежкият национален отбор на България приема Словения в 14:30 часа на стадиона в Стара Загора. Мач във време на жестоки скандали, бойкоти и напрежение. Така може да бъде описана днешната среща. В последната една седмица се разразиха огромни скандали, от които потърпевши се оказаха Михаил Мадански и младежките национали. ПЪрво ЦСКА забрани на Чочев и Карачанаков да играят в селекцията до 21 години, после Лудогорец си прибра Георги Терзиев, а накрая и Берое отмъкна Иван Горанов часове преди срещата с Дания в петък.

Впоследствие ЦСКА върна на националния отбор Карачанаков и Чочев, но пък Мадански се отказа от услугите на Карачанаков. Терзиев от Лудогорец и Иван Горанов от Берое няма да бъдат на разположение на селекционера. Същото важи и за вратаря Георги Китанов от Черно море, който се контузи и се върна във Варна. В отсъствието на титуляря селекционерът на младежките национали ще избира за между Александър Конов (Добруджа) и Анатоли Господинов (Витоша Бистрица). С по-сериозни шансове е Конов, който е собственост на Литекс.

Шансовете ни за преминаване на групата намаляха след загубата от Дания, но все пак съществуват.

ВАЖНО:
 Напред се класират само първите отбори от десетте групи плюс четирите най-добри втори тима. Тези общо 14 отбора ще играят баражи, определяйки 7 участника на финалите, които заедно с домакина Чехия ще играят в турнира.
 
 
България – Словения
 
Днес от 14:30 часа по Диема
Стара Загора, „Берое“
Съдия: Ели Хачмон (Израел)
 
България: Александър Конов, Илия Мунин, Стефан Велков, Асен Георгиев, Илия Миланов, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Едисон Йорданов, Георги Миланов, Радослав Кирилов, Александър Колев
Резерви: Анатоли Господинов, Теймур Марем, Пейчев, Гамаков, Румен Руменов, Бекир Ресим, Вилиян Бижев
Контузени: Георги Китанов, Антонв Недялков
Наказани: няма
 
Словения: Юг, Палчич, Янджа, Блажич, Крайнц, Жиберт, Връховец, Шпорар, Църнич, Вучкич, Йеленич
Контузени: няма
Наказани: няма

Отбор М П Р З Г.Р. Т
1.ДАНИЯ 6 4 2 0 16:6 14
2.Русия 6 4 1 1 12:7 13
3.България 7 2 2 3 14:12 8
4.Естония 5 2 2 1 5:3 8
5.Словения 6 1 2 3 7:9 5
6.Андора 6 0 1 5 1:18 1