Скандалът между БФС и клубовете вече придобива застрашителни размери. Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански яростно атакува треньори на отбори от "А" група, афектиран от решенията им да спират футболисти за държавния тим. Тази вечер младежите имаха важен мач с Дания, в който отстъпиха с 2:3 и загубиха шансове за класиране на Европейското.

Мадански беше толкова ядосан след поражението, че дори обяви, че като член на Треньорската комисия към БФС ще поиска отнемане на лицензи. Специалистът явно се разпали до краен предел заради решението на Петър Хубчев, който само часове преди мача реши да отнеме от младежите Иван Горанов и да си го върне в Берое, за да го използва за реванша за Купата на България срещу Лудогорец в неделя.

"Засега ще се въздържа от коментар по отношение на това, което се случва. Смятам, че вината е в треньорите на клубовете. Постоянно плачат, мрънкат, недоволстват, оплакват се от съдиите. Ще направя предложение, за което вече се консултирах. Ще поискаме отнемането на треньорски лиценз, защото никой не може да ме убеди, че президентът на Берое се е сетил снощи, че Иван Горанов му трябва. Не споменавам имена", заяви афектираният Михаил Мадански.

"Говоря за треньорите. Ревльовци, които само се търкалят. Допуснал съм някакви недоразумения да се правят на велможи и феодали във футбола. Местни дерибеи и феодали смятат, че всичко им е позволено. Като човек, който им е проверявал писмените работи, мога да кажа, че повечето от треньорите пишат футбол с "Д" по средата, за което и аз нося вина, защото и моят подпис стои под дипломите им. Правят се на по-велики от играта. Мислят си, че с тях почва и свършва всичко. Не бива да забравят, че треньора трябва да е за пример", избухна Мадански.

Селекционерът на младежите все пак даде и коментара си за загубата от Дания - "Успяха да ни надхитрят в последните минути. Нямам основания да не бъда доволен от отбора. Трябваше да направим много големи размествания в защитата и особено по отношение на фланга срещахме големи проблеми. Можехме дори да победим. Липса на агресия в средата на терена, това е основното. Дължи се на факта, че датският отбор в продължение на 1,5 година играят без промени. А ние отново днес трябваше да излезем в коренно различен състав."