Локомотив (София) загуби първата си среща под ръководството на новия треньор Стойчо Стоев. „Железничарите“ отстъпиха на новия член на Втора лига Марек с 1:2. Цял мач за столичани изигра намиращият се на проби Лоренцо Фонсека. 

Димитър Митков даде преднина на „червено-черните“ още в първата минута след точно изпълнение на дузпа. Гостите от Дупница обърнаха резултата в своя полза с попадения на Николай Ганчев (6-ата минута) и Даниел Гогов (16-ата).

През второто полувреме в игра за домакините се появи Жарко Истатков, както и новото попълнение Галин Минков. 

„Все още сме далеч от това, което ми се иска. Вижда се, че допускаме страшно много грешки. Може би е нормално, тъй като изискванията са малко по-различни от предишната година. Ще бъде малко по-труден прехода в мисленето, за да могат играчите да пречупят навиците, които са създали в миналото“, заяви Стоев след мача.

„Надявам се през седмицата да имаме вече и нужни попълнения. Надявам се нещата да се осъществят и да разчитаме на по-голямо качество. Антонио Вутов си има договор, но най-вероятно предстои трансфер, а Бубакар Гайе го чакаме в неделя“, добави треньорът на Локо (София).

„Ние започнахме подготовка доста по-рано от Локомотив (София). През първото полувреме играта беше равностойна. Резултатите в контролите не ни заблуждават. Знаем с какви играчи разполагаме. Към момента мисля, че футболистите са в много добро състояние. Трябва ни още малко игрови ритъм. Ако успеем да вземем двама-трима играчи, това ще бъде бонус за нас“, коментира треньорът на Марек Танчо Калпаков.

Стартовият състав на Локомотив (Сф): Александър Любенов, Алан Диас, Лука Иванов, Лоренцо Фонсека, Ивайло Найденов, Красимир Станоев, Красимир Милошев, Бруно Франко, Теодор Иванов, Карлос Франса, Димитър Митков