Един от директорите на ЦСКА - Пламен Марков, взе думата по време на протеста на феновете на "червените" пред Парламента. Бившият национален селекционер пое мегафона в ръцете си и говори малко повече от 5 минути.

Марков посъветва отговорните фактори в БФС да не се подиграват с "aрмейците".
 
"Зa доброто на футбола ни е ЦСКА да го има. ЦСКА е светиня за поколения фенове и не бива да изчезне. ЦСКА е марка, ЦСКА е надежда и вяра, трябва да опазим ЦСКА. Дано отговорните фактори в българския футбол разберат, че не бива да се подиграват с нас", заяви Марков пред множеството фенове.

"Това шествие показа силата на ЦСКА. Ние показахме, че търсим обединение. ЦСКА има нужда повече от всякога от такова обединение. Ние ще водим политика за обединяване на нашите редици. Има достатъчно компетентни институции, които да кажат кой е виновен за това, което се случва с ЦСКА. Дълговете на ЦСКА не са от тази година. Те са трупани в продължение на години. Как е даван лиценз на ЦСКА през това време? Аз подозирам, че е имало някаква друга причина, за да се дава лиценз, не е заради феновете. Държавата може да даде подкрепа, ако иска да помогне на тези хора, които се бяха събрали днес. Разбира се, стига да не се нарушава българското законодателство", каза шефът в ЦСКА.

"Считам, че изявленията, които се дадоха за отказа на мача от страна на Витоша (Бистрица), имаха известна политическа цел. Днес нямаше такова нещо", добави Марков във връзка с това, че „бистришките тигри“ отказаха да се явят на "Армията" за дербито в Югозападната "В" група и на "червените" ще бъде присъдена служебна победа с 3:0.

"Българският футболен съюз води футбола във лоша посока и резултатите от последните години потвърждават това. Радвам се, че успяхме да се организираме и да покажем, че сме много и искаме ЦСКА да има добро бъдеще. Изразете мнението си, но бъдете разумни в протеста си. Само ЦСКА!", добави Пламен Марков.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА