„Искам да благодаря на ръководството на Черно море за продажбата ми“, заяви пред БЛИЦ новото попълнение на Спарта (Прага) Мартин Минчев.

„Още преди две седмици босовете ми казаха за интереса на чехите. Идеята беше да запазим всичко в тайна до финалната права, до подписването на договора. В противен случай можеше сделката да удари на камък.

След като двата клуба се разбраха, че аз тръгнах вчера за Прага. Пак никой не знаеше, даже и съотборниците ми. Радвам се, че вече съм футболист на Спарта.

Искам да благодаря и на Илиан Илиев, както и на останалите от треньорското ръководството. На вече бившите ми колеги – също.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Черно море ще остане в сърцето ми. Още от дете съм фен на отбора. Ще пазя отлични спомени – както от първия ми мач за тима срещу Локо (Пловдив), така и от първия ми гол срещу Пирин.

Сега пред мен има ново предизвикателство и аз съм готов да го приема. Спарта (Прага) е изключително популярен клуб не само в Чехия, но и в Европа. Тук ме посрещнаха добре. До вторник съм в Прага, след това се прибирам в България. Мисля, че повече няма да играя за Черно море. Не знам обаче точно на коя дата ще започна подготовка със Спарта. Не знам и с кой номер ще играя. Това ще стане ясно скоро“, каза още 19-годишният нападател.

"През последните години никой от Левски или ЦСКА не е влизал в  контакт с мен. Така че, нямам представа дали са имали интерес. Но това вече не ме интересува, защото си имам нов отбор", завърши Мартин Минчев.