Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса е убеден, че е имал реален шанс за второто място в днешното състезание за Гран при на Корея. Според него темпото му е било достатъчно високо, за да влезе в битка с Марк Уебър. В Крайна сметка обаче той завърши на четвърта позиция, зад Себастиан Фетел, Уебър и Алонсо.

“Колата беше отлично настроена, имах необходимата скорост. Всичко беше много добре и съм убеден, че имах реален шанс за класиране на подиума и дори да се боря с Марк Уебър за второто място. Пред мен обаче беше съотборникът ми Фернандо Алонсо и нямаше как да го атакувам. Той води борба за световната титла и всички в отбора се опитваме да му помогнем. Знам каква е цената на всяка точка в подобни ситуации”, каза Маса.

Той призна и че вече не чувства напрежение от неяснотата около бъдещето му. Както е известно, той все още не е подписал нов договор с Ферари и не се знае дали ще остане в тима и догодина.

“Във втората част от сезона вече знам как най-добре да карам тази кола с тези гуми. Сега се наслаждавам и е удоволствие да изкарвам най-доброто, когато седя в кокпита. Може би има малко напрежение около бъдещето ми, но в един момент си казах, че не трябва да мисля много-много за това и този подход като че ли помогна. Сега се чувствам по-силен и когато работата ти харесва, е най-добре", завърши Маса.