ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

До масов бой и грозни сцени се стига в мача между ЦСКА и Септември (1:0) от столичното първенство на старшата възраст, родени 1994 и 1995 г. След последния съдийски сигнал на Тихомир Алексов на терена настава меле с участието на играчи от двата отбора и публика. Само бързата намеса на охраната, на шефа на "червената" ДЮШ Спас Джевизов и на други зрители, предотвратява по-сериозен инцидент с опасност за здравето на футболистите.

Екшънът продължава няколко минути. Според източници на Viasport.bg всичко тръгва от реплика на треньора на Септември Кирил Пенев, който се провиква към състезателите си: "Какво ги поздравявате тия?!" Отвръща му играч на ЦСКА с обида за квартала на Септември, друг футболист на гостите пък удря зрител с прийом от бойните изкуства... Така настава разпра с ритници и юмруци. Момче от ЦСКА е повалено и ритано - вероятно заради репликата.

"Не видях откъде и как стана всичко. Според мен тръгна от спор между родители. Не съм чул колегата ми да е произнасял такава реплика, бях далеч, поздравявах съдиите", разказа треньорът на ЦСКА Альоша Димитров пред сайта за детско-юношески спорт. Наставникът е успял да изолира част от отбора си по време на сцените - далеч от "мястото на събитието". След мача "червените" са изчакали в съблекалнята и в басейна, докато си тръгнат гостите - по заръка на длъжностните лица и охраната. Самият двубой е протекъл сравнително спокойно. Гостите не са имали открито заявени големи претенции към съдиите.

Утре случаят ще бъде разгледан под лупа на заседанието на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС.

Viasport информира и за друг бой на юношески мач - Септември - Интер 7:0, игран на терена на столичното "57-о училище" (юноши младша "А", родени 1996 г.). Там свадата е била между родители.