Новият национален селекционер на България Лотар Матеус ще прибира почти двойно повече на месец от предшественика си Станимир Стоилов. БЛИЦ първи написа за назначаването на германеца начело на “трикольорите” вчера в 12,43 часа, а по-късно Борислав Михайлов потвърди новината. Заплатата на Матеус като треньор на България ще бъде 30 хиляди евро на месец. Мъри прибираше между 15 и 20 хиляди, въпреки твърденията, че е получавал по 25 хиляди евро. Така за първата година, в която ще бъде начело на “лъвовете”, немската легенда ще заработи общо 360 000 евро. След това договорът предстои да бъде продължен или прекратен в зависимост от желанието на двете страни.

Както БЛИЦ първи писа, заплатата на новия селекционер няма да е кой знае колко висока, но той ще получи солидна премия, ако по някакво чудо успее да класира националите на Европейското през 2012 година.

Неофициално се твърди, че Боби Михайлов се е договорил да даде на Матеус 15% от приходите за класиране, което е близо 1 млн. евро. БФС се ангажира да поеме целия му престой в София, плюс самолетни билети до Германия и обратно няколко пъти годишно./БЛИЦ