Трима футболисти отпаднаха от състава на националния отбор за контролата с Беларус в сряда (10 август). Селекционерът Лотар Матеус няма да разчита на нападателя на Криля Советов Димитър Макриев, халфът на “Левски” Владимир Гаджев и крилото на Лех Познан Александър Тонев.
 
Както БЛИЦ вече писа, нямаше шанс Гаждев да пътува с националите за Минск, тъй като тази вечер ще играе за "Левски" срещу Славия. Още при изготвянето на повиквателните Матеус е бил наясно, че няма как да използва полузащитника на "сините". Макриев отпада, тъй като в отбора има достатъчно нападатели.

Младият Тонев пристигна в България, но ще играе за младежкия отбор на Михаил Мадански в контрола с Румъния в Ловеч утре. Това също беше ясно още, когато Матеус обяви списъка с националите, тъй като името на Тонев фигурираше в състава на Мадански.

От предварително обявената група от 25 футболисти заради контузии отпаднаха вратарят Николай Михайлов и защитниците Йордан Милиев и Румен Трифонов. Матеус ще заведе в Минск 19 души./БЛИЦ