Националният селекционер Лотар Матеус направи гаф, след като повика футболисти, на които няма как да разчита. Триото от "Левски" Пламен Илиев, Йордан Милиев и Владимир Гаджев не може да се яви в "А" тима за контролата с Беларус, която е следващата сряда в Минск.

По-рано днес Матеус обяви група от 25 играчи, на които нареди да се явят на сбора в 14 часа в хотел "Хилтън". Илиев, Милиев и Гаджев няма как да го сторят, тъй като същия ден имат мач с "Левски". От 20:00 часа "сините" приемат Славия на "Герена" в първия кръг на "А" група. От 18:00 часа пък "трикольорите" ще тренират на "Васил Левски".

Мениджърът Георги Иванов-Гонзо още преди дни алармира, че няма да пусне своите футболисти за контролата на националния отбор с Беларус. Причината за решението му е сгъстената програма на "сините", които и тази вечер имат мач - гостуването на Спартак (Търнава) в реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

При това положение БФС едва ли ще наложи парична глоба на "Левски", която е по 10 000 лева на неосвободен състезател, разбра още БЛИЦ. В същото време от футболната ни централа посъветвали селекционерът на младежите Михаил Мадански да не праща повиквателни на левскари, за да не се получи подобна ситуация и във втората ни държавна формация. Поради тази причина сред избраниците на спеца не фигурира нито един играч на "Левски" за предстоящата във вторник контрола с Румъния.

Матеус странно защо повика и Александър Тонев, който е основен играч в селекцията на Мадански и ще бъде с младежкия национален отбор, а не с мъжкия. /БЛИЦ