Белгийският халф Жанвион-Юлу Матондо ще получи последен шанс в утрешния мач срещу Черноморец. БЛИЦ разбра, че треньорският щаб на "сините" е крайно разочарован от изявите на халфа в дербито с ЦСКА (1:3) и победата с 2:0 над Локомотив (София). И в двата мача Матондо започна титуляр, но тотално се изложи. Срещу "армейците" бе напълно обезличен от игралия едва няколко минути в официални мачове през есента Иван Бандаловски.

Георги Иванов и Ясен Петров възнамерявали да започнат да налагат Марко Видович по лявото крило. 22-годишният сърбин играе еднакво добре на десния бек и като десен халф. Ако Матондо разочарова и утре срещу "акулите", по всяка вероятност още в следващия мач титуляр по лявото крило ще бъде именно Видович, а белгиецът ще остане на пейката.

На днешната си пресконференция преди мача с Черноморец Ясен Петров не спести критиките си към Матондо.

"Очакванията към него са много по-големи. На всеки футболист му трябва време за адаптация. Истината е, че той трябва бързо да се приспособи към изискванията на клуб, като "Левски". Разговаряхме с него. Той е играл за втория отбор на Рода, но при нас е различно. Изискванията в "Левски" са доста по-големи. Виждате, че му даваме шанс да играе на две позиции, но не оправдава очакванията", сподели Петров. /БЛИЦ