Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла беше доволен след убедителната победа с 5:0 срещу Чавдар (Етрополе) в осминафинал-реванш за Купата на България. “Червените” се класираха за четвъртфиналите.

“Етрополе не е от класата, която ЦСКА трябва да се притеснява. Добър мач на приличен терен, но не сега, декември месец. Спокойно този кръг можеше да се изиграе сряда-събота, а не сега на минус 7-8 градуса”, заяви Майкъла.

“За мен футболистите трябва да си редуцират заплатите, задължително е за всички. Иначе ЦСКА не може да оцелее, казвам ви го съвсем честно. Много раздут бюджет, изключително неприятни договори за клуба, но това сме заварили. Ще търсим със Стойчо Младенов вариант по някакъв начин да редуцираме тези неща. Ако не искат, как да си тръгнат, имат договори. Ще опитваме във времето, не да намалят, а да редуцират заплатите си. Нормално е футболистите да ми се сърдят, но за да може ЦСКА да е клуб, това е начинът. В цяла Европа се прави подобно нещо. Ето, сега в България няма телевизионни права, реклами, ние имаме само “Титан”. Ако мислите, че 100 хиляди лева, или 150 от телевизионните права, са някакви средства... Ами то е смешно, това е заплатата на един футболист”, коментира още Георги Илиев.

“Отношението на Платини не е професионално. Преди това обаче някой го е подготвил за този ход. Ако един футболист знае, че трябва да си тръгне на 20 декември например, няма да си тръгне по-рано. Вината не е в него, някой му е позволил или е коментирано, че може да стане при добър развой в мача с Локомотив София. Цялото ръководство имаме вина за него. Ще си понесе глобата и отново ще е Платини”, допълни директорът.

“Закъсняхме с един месец за терените, нямахме средства, защото трябваше да изплащаме комисионни към мениджъри. Все приятели на ЦСКА. Има договори, трябва да ги спазваме, никой не ни е карал насила да ги подписваме”, завърши Георги Илиев./БЛИЦ