Мениджърът на Ивайло Петев Венци Митов разкри, че клиентът му е отказал доста примамливи оферти, за да поеме “Левски”. Агентът обясни, че инцидента със събличането на треньора от фенове с качулки е лепнал грозно петно върху репутацията на клуба в Европа.

“Не вярвам в този момент германски треньор да дойде начело на “Герена”. Нищо че името ми бе свързано с Аари ван Лент, Волфганг Сидка и други специалисти. При представянето на Ивайло Петев за треньор се случиха неща, които още дълго ще тежат като воденичен камък на врата на сините. Онзи ден видях, че и в "Кикер" сериозно са акцентирали на скандала с Ивайло Петев. Това означава, че който и да е сериозен германски треньор поне за момента няма как да тръгне за “Герена”, заяви Митов. - Прекалено е голямо напрежението, страшно негативни са отзивите в Европа за “Левски” като клуб, за да може на Герена в скоро време да очакват сериозно европейско име. Срамна история. Срамна най-вече за клуб, който дълго време минаваше за еталон в България. Затова и няма как да предложа на Тодор Батков сериозни имена.”

“Водехме разговори с водещ отбор от Кипър, както и с такива от първите лиги на Австрия и Полша. Базирайки се на това, че “Левски” предлага добър договор, не толкова като финанси, а като модел за работа, прекъснахме преговорите с останалите. А Ивайло реши да продължи в “Левски”. Грозната случка бие по емблемата на клуба, а не толкова по Петев”, допълни агентът.