Холандският защитник на "Левски" Дъстли Мулдер отрече твърденията, че е шеф на чужденците в тима. Той обаче уточни, че ще опита да предаде опита си на новите футболисти и да им обясни какво означава "Левски" и какво представлява дербито с ЦСКА. "Сини" и "червени" излизат на терена на "Васил Левски" в събота от 16:00 часа в среща от 13 кръг на "А" група. Мулдер категорично отказа да коментира инцидента с Ивайло Петев.

"Не бих казал, че съм шеф на чужденците в "Левски". Ако изглежда така, то е защото съм доста отдавна в отбора. Може би, ако дойде някой нов чужденец и ме попита какво е "Левски", аз ще му обясня в какъв тим е попаднал, какво го очаква. Всички играчи в "Левски" имат манталитет да са лидери", каза холандецът пред "Меридиан Мач".

Мулдер бе изваден от отбора и обявен за ненужен след назначаването на Славиша Йоканович, но две седмици преди уволнението на сърбина бе върнат.

"Чувствах се много самотен. Никога не е приятно да си отстранен. Не се чувствах добре, но искам все пак да благодаря на Ясен Екимов. Той е страхотен треньор и се грижеше да се подготвям добре, макар и самостоятелно. Важно беше, че имаше и някой, с когото да комуникирам на тези тренировки.

Срещнах се с Наско Сираков, Иво Тонев и Славиша Йоканович и поговорихме по проблема, заради който съм бил отстранен, за да направим всичко възможно да го решим. Сега, щом съм обратно в отбора, значи всичко е наред и се опитвам да се фокусирам максимално върху това, което ни предстои в следващите мачове", каза Мулдер.

Десният бек намекна за проблеми в съблекалнята на "Левски" между българи и чужденци, но го отдава на проблемната комуникация и слабите резултати.

"Винаги има дребни проблеми. Това няма как да се избегне. Понякога може да има проблем в комуникацията, тъй като се говори на доста езици. Може и да е имало напрежение в някои моменти, но това е само защото всички искаме да играем по-добре. Понякога, когато не сме били на ниво, е нормално да си кажем някои неща. Но за големи проблеми и раздори, както се говори, не може да става и дума", сподели холандецът.

"Аз съм в "Левски" от 3 години и за това време научих прекрасно какво означава мача с ЦСКА за всички фенове в България. Бъдете сигурни, че знаем какво трябва да направим в този мач и аз ще се опитам да предам тази енергия на футболистите, които не са наясно какво точно означава дербито на страната. Остава да се надяваме, че имаме по-добър чисто футболен потенциал и да спечелим. Те са добър отбор. Борят се много здраво на терена и ние трябва да отговорим на ЦСКА със същата агресия, ако искаме да спечелим", каза Мулдер във връзка с предстоящото вечно дерби.