Загубата от Швейцария с 1:3 в евроквалификацията в Базел може да се окаже последното участие на Стилиян и Мартин Петрови в националния отбор на България. БЛИЦ разбра, че новият селекционер Михаил Мадански подхваща подмладяване на "А" тима, който няма шанс за класиране на Европейското в Полша и Украйна следващото лято. На "трикольорите" предстои протоколен мач с Уелс на 11 октомври в София, а дни по-рано контрола с Украйна (7 октомври).

Мадански умува дали изобщо да изпрати повиквателни на 32-годишните Петрови. Идеята на спеца е още от тези два двубоя да започне подмладяването на държавния тим, който следващата есен стартира похода към Световното в Бразилия.

За контролата с Украйна най-вероятно ще бъдат повикани някои имена от младежкия национален отбор, на който Мадански е наставник. Само дни след проверката с Андрий Шевченко и компания на талантите ни предстои евроквалификация с Люксембург в Ловеч.

Бъдещето на "А" тима е свързано с твърдите титуляри при младежите - триото от Литекс Момчил Цветанов, Александър Цветков и Георги Миланов, както и Георги Терзиев от Черноморец и Александър Тонев от полския Лех. Петимата вече бяха викани от Матеус в националния, но в първоначалния му списък и впоследствие германецът решаваше, че няма да разчита на тях. Сега обаче Мадански ще започне налагането им в държавния отбор за сметка на опитните Стилиян и Мартин Петрови, както и някои други играчи, които повече няма да бъдат викани. Един от тях най-вероятно ще бъде натурализираният бразилец Маркиньос.