Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Валентин Михов подготвя оферта за купуването на ТВ правата. Окончателна яснота трябва да има утре по обяд, когато шефът на “С.В. РСА” ще депозира предложението си в канцеларията на БФС.

“В момента няма нищо. Правим сметки с моите партньори, изчисляваме какво може да се направи, за да има излъчване на първенството. Но ситуацията е много тежка. Виждате и вчера, мачът на националния отбор. Игра се пред 150 зрители, а по телевизията нямаше реклами. Тази среда е изключително трудна за правене на бизнес и за това в момента внимателно пресмятаме какво може да се случи. Утре трябва да депозираме предложението си в БФС. Ще го направим, но само в случай, че изчислим, че можем да си покрием разходите. При всички случаи обаче предложението ще касае само и единствено телевизионните излъчвания на мачовете от “А” група. Няма да има интернет предавания, не засяга и купата на България”, обясни Михов пред БЛИЦ.

Той внесе яснота и по досегашната ситуация с ТВ правата.

“За миналата година имаме уверението на министър председателя Бойко Борисов, че ще преведат пари на БНТ, с които телевизията да покрие задълженията си към нас. Когато дойдат тези пари, те ще се разпределят между клубовете. За предишния шампионат тече съдебно дело. То е заведено от БФС срещу бТВ. Там съдът ще реши какво има да се плаща”, коментира Михов.

По думите му той никога не е бил посредник в преговорите между БФС и телевизиите.

“Аз съм страна по договора, а не посредник. За това не прави чест на футболните хора, че ме обвиняват във взимане на комисионни. Дори и в момента моето желание е клубовете с приоритет да си получат парите за миналата година. Има глоби, които са безспорни, и които ще бъдат калкулирани. Всичко останало ще се раздаде на клубовете. Когато те си получат парите, по груби сметки може би ще останат към 250 000 лева, които ще са за страните по договора – БФС и моята фирма. Това са средства, с които ще си покрием разходите. Аз не правя този бизнес за да печеля. Моята цел е клубовете да си получат парите. А ако останат 5 лева отгоре – като страна по договора ще ги взема. Ако не – ще направя една почетна обиколка да обера овациите”, продължи Михов.

Както е известно, преди време той заяви, че ще депозира предложение за ТВ правата за 3,5 млн. лева, но само ако получи извинение от клубовете, които го нападнаха, че им е взел парите.

“Извинение получих. Обади ми се по телефона кмета на Монтана Златко Живков и ми се извини от името на клубовете. Имаше вариант да направят и официално извинително писмо, но приемам и това, защото не съм злопаметен”, завърши Михов.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ