Бившият президент на БФС Валентин Михов си спомни с усмивка за легендарния български защитник Трифон Иванов, който почина вчера внезапно на 50-годишна възраст.

"Трифон обичаше много България, беше много скорен човек. Той бе герой в мирно време, но за съжаление за тях се сещаме, когато ги загубим.  Губим такива центрове, от където са излезли едни железни хора, той е бил винаги железен човек. Нямаме пример като него в момента. Надали ще се роди друг точно такъв като него", заяви той в ефира на Нова Тв.

"В ЦСКА, в националния отбор, той беше момчето, което даваше настроението. В съблекалнята беше съвсем различен. Искам да го изпратя с усмивка. Той е първият, който ни напусна, дано да е последният за едно дълго време. Тежко е в тези моменти да говоря с него. Той е скромен, той не парадира".

"Трифон се дръпна още след голямото лято. Поигра в Австрия и после беше в Търново, занимаваше се с бензиностанции. Винаги се е съветвал с мен. Преди няколко месеца честваше 50-годишнина", спомни си още той.

"За да ги имаме нови Трифон Иванов, Христо Стоичков, трябва да ги има тези, които ги правят. Те си спомняха всички, които са ги възпитавали. Съвсем друга е връзката треньор-футболист, тази връзка вече е скъсана. Това са последните мохикани, които защитиха България. Вече не идват да защитят герба. Това трябва да ни смущава, нямаме нови Трифонивоновци.“

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "ТРИФОН ИВАНОВ" - ТУК !!!