Миньор (Перник) и Славия откриват 23-ия кръг на “А” група. Двубоят е от 16:00 часа на стадион “Българска армия” заради наказание на перничани. Дисциплинарната комисия санкционира Миньор заради изцепки на феновете по време на мача с Черноморец (Поморие) за купата на страната миналата седмица.

Заради контузии треньорът на „жълто-черните” няма да може да разчита на Горан Янкович и Иво Цветков. С наказания са Васил Божиков, Пламен Крумов и Костадин Марков. В групата за разлика от мача в Ловеч срещу Литекс попадна Атанас Николов, но за него ще се преценява в последния момент дали да играе.

Четирима футболисти от Славия се завръщат в състава за срещата. Изтърпелият наказание Тодор Колев, възстановените от контузии Роберт Петров, Радослав Рангелов и Николай Вълев, са на линия за мача.

Преди мача Славия е на 4-о място с 38 точки, докато Миньор е седми с 36. И двата тима загубиха шансове да спечелят квота за евротурнирите, след като отпаднаха от надпреварата за Купата на България. Така единствено доброто класиране в първенството остава вариант за участие в Европа./БЛИЦ