Проблемите в ЦСКА станаха с един повече, след като се разбра, че контузията на Грегъри Нелсън не е безобидна. Новото попълнение не тренира пълноценно с тима още от лагера в Германия, но първоначалните прогнози бяха, че ще се възстанови бързо. Последните изследвания обаче са твърде обезпокоителни, защото лекарите на клуба не могат да поставят точна диагноза на тъмнокожия нападател и не знаят как да продължат лечението му, пише в. “Меридиан Мач”.
 
Холандецът има проблем в коляното, но няма никаква яснота относто естественото на травмата и как да се процедира в този случай. Последно на Нелсън са взимали кръв, за да се види дали няма бактерии, които да водят до мистериозното заболяване. Не е изключено в близките дни той да пътува за Германия, където да му направят подробни изследвания. Със сигурност травмата му ще го извади за по-голямата част от есенните мачове на “червените”, което е неприятен удар за треньорския щаб.
 
Не е оптимистично положението и с друго ново попълнение – Фабрицио Грило. Италианският защитник получи частично разкъсване на мускул и все още се възстановява. Контузията му е от такова естество, че той трябва да се подготвя на много строга индивидуална програма и да не се подлага на никакви натоварвания. Грило постепенно ще се включи към подготовката на тима, но ще пропусне близо половината от есенния полусезон на ЦСКА./БЛИЦ