Старши треньорът на Левски Николай Митов коментира дербито с Лудогорец от Първа лига. 

"Имам договор за още една година, ръководството застава зад мен и се гради солиден отбор. Като те поканят в Левски си длъжен да дойдеш, да изградиш силен отбор, да се конкурираш с всички, заяви Митов пред DIEMA SPORT. 

- Тези момчета са дали на Левски много, но няма да бъдат повече в отбора. Затова искам да видя на кого ще мога да разчитам от новия сезон, за да може да се изгради един добър отбор. Като го направим, ще атакуваме и титла, ще се надиграваме с другите. На Левски с публиката малко му трябва, за да надиграва противника. Иска се и малко време, а и селекция. 

За да имаме силен отбор, трябва да имаме конкуренция на всеки пост. В Левски конкуренцията трябва да е от първия мач на сезона. Винаги има риск да загубиш, но той е оправдан, за да се направи отбор, трябва да се рискува. По-добре от новия сезон да знаеш, че си изградил отбор, отколкото да направиш една победа и да се заблудиш. 

Трябва да сме по-осторожни в защита и да не се допускат грешки. Днес нямахме и късмет, гредите можеха да влязат. Но гледаме напред. Юруков се включи добре, Найденов отличен мач, но трябва да се направи и селекция. 

Добре започнахме, от една грешка ни вкараха, после ни направиха 2:0. Ние тъкмо се върнахме в мача, държахме инициативата, при 1:2 имахме положения, греди, но ни вкараха гол. Опитността и класата на Лудогорец си каза думата и спечелиха мача. 

Днес отборът се стара и се надиграваше с Лудогорец. Това е пътят. Една къща като се бутне, не трябва да се заблуждаваш с една победа. Трябва да се изгради един солиден отбор, за да можеш да се надиграваш и да побеждаваш."

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига