Треньорът на Левски Николай Митов увери, че няма да има никакво подценяване на Сутиеска в предстоящия реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Миналата седмица „сините“ спечелиха убедително с 3:1 на „Герена“ и са фаворити преди мача утре в черногорския град Никшич от 21:30 часа българско време.

“Със сигурност играчите ни са концентрирани и знаят, че трябва да изиграят целия двубой на ниво. В тренировките през последните дни наблягахме върху това. Важно да не допуснем гол, а в същото време ние ще търсим да реализираме, защото това е най-важното”, заяви Митов на официалната си пресконференция в Никшич.

“Искам да играем като през първото полувреме в София и да сме концентрирани. Това сега ще е съвсем друг мач. Запознат съм с играчите на Сутиеска от това, което съм гледал от мачовете им миналата година. За мен е важно нашият тим какво ще покаже. Нямам проблеми с контузии и наказания. Само Буш изпусна една тренировка преди ден, но ще тренира наравно с останалите. Идвам с трима вратари, защото сме гости. Не дай си Боже нещо да стане с някой от тях на тренировката и трябва да имаме резерв. Ще се запознаем с терена на Сутиеска. Каквото е за нас, това е и за другия отбор. Това не трябва да влияе“, допълни наставникът на „сините“, след което засегна темата и със селекцията.

„Искам да се концентрираме върху тази среща и не искам да говоря за селекцията. Рошу (б.р. румънецът Нелуц Рошу) подписа вчера, шампион на Румъния, перспективно и младо момче. Ще пасне идеално на нашия отбор. Селекцията ще е отворен процес, търся бърз футболист. Искам обаче новите да бъдат класни футболисти, да ни вдигнат класата и затова няма да избързвам. Имам уверението на Спас Русев, говорил съм и с Боримиров. Ясно е, че няма да се пести за класни футболисти. Точно такива и собственикът иска да види при нас“, завърши Митов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Лига Европа - сезон 2017/2018