Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана доволен от спечелените три точки в домакинството на Литекс. "Червените" надделяваха с 1:0 след гол на Ивайло Чочев в 11-ата минута на двубоя от 9-ия кръг на "А" група.

"Доволен съм от играта и от резултата. Разбира се, имам какво да подобряваме, но тази победа ще ни донесе допълнително самочувствие", каза Младенов.

"Не може без брак в действията ни, когато и двата отбора заложиха на пресата. Убеден съм, че стояхме по-добре в сравнение с предните мачове. Ние показахме, че може да борим с всеки отбор. Предстои ни още много работа", добави спецът.

"Мога да похваля момчетата за себераздаването, за тактическата дисциплина. Неслучайно казах преди мача, че вече сме готови да запишен значима победа. Тази вечер видяхте, че успяхме", каза още Стойчо Младенов.

Спецът изказа своето недоумение от факта, че „армейците“ получават много обективни оценки и много повече подкрепа от журналистите, които са приближени до "Левски", в сравнение с тези, които ежедневно отразяват ЦСКА.

"Разбира се, че пристигането на Лоурънс Дейвис носи радост за мен и за цялата съблекалня. Футболистите имат пълна яснота за всичко, което се случва. Аз ги информирам за проведените разговори. Прекалено много жълтини има около нас, но това, че не сме си получили парите е поредната жълтина. Ние нямаме проблеми със състезателите. Колективът е изключително добър, на нужното ниво е и от финансова гледна точка, няма нещо, което да ни притеснява, подчерта Младенов пред ТВ7.

- Дори след победата над Литекс очаквам спекулациите да продължат. Боли ме, че получаваме удари под кръста от наши хора, от хора, които са били в клуба. От наши медии, червени медии. Получаваме много повече подкрепа и обективни оценки от "сини" журналисти, отколкото от „червените“. Като цяло обаче си нямам понятие защо се случва това. Такива неща тровят обществото. Но не искам да говоря на тази тема, изкараха ме комисионер, не знам какъв, забъркаха жена ми, сина ми... Не искам да говоря, защото мога да кажа много неща, а не трябва да го правя, а имам и доказателства за тях. Искам да говоря за моя отбор и за работата, която вършим.

Не сме готови да играем 90 минути на темпото, с което играхме срещу Литекс в началото на мача. Вижда се, че в края на мача отпадаме физически. Не са водени преговори за Янис Зику. Разбира се, че бих го искал в състава си. Това е доказан футболист, доказан голмайстор. Има още много мачове до Вечното дерби. Ние имаме още много работа и сме здраво стъпили на земята."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ