Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов посвети отстраняването на Осиек в Лигата на конференциите на легендата Димитър Якимов, навършил 80 години вчера. "Червените" направиха 1:1 срещу хърватския тим в реванша и с общ резултат 5:3 продължиха към плейофите в турнира, където ще се изправят срещу чешкия Виктория (Пилзен). 

Днес отборът се прибра в България, а Младенов коментира и отлагането на мача с Локомотив (София) от 4-ия кръг на efbet Лига. СТК взе това решение заради ангажиментите на „червените” в Европа.

„Този успех искаме да го посветим на Димитър Якимов, който вчера имаше рожден ден, и да му пожелаем здраве и щастие. Всички видяха, че имахме възможността да отбележим първи гол, което ни даде допълнително самочувствие и увереност. Грешното бе, че се прибрахме до наказателното си поле. По този начин позволихме на противника да създава суматоха чрез центрирания. Те бяха по- агресивни, но и съдията им го позволи. Важна е обаче крайната цел. Поздравявам играчите си за тактическата дисциплина”, каза Младенов.

„Не отложиха само нашия мач. Отложиха и на Лудогорец мача. Така трябва и да бъде. Мачовете в УЕФА са изключително важни за коефициента на България. Надявам се, че ще успеем да възстановим играчите в този период и ще ги подготвим физически, защото виждате, че имаме проблеми от това естество. Надявам се да получим точната информация за Виктория (Пилзен) и да изберем нужния подход, за да можем да се справим”, продължи той.

„Това правило за головете на чужд терен е добре за футбола, защото се играе повече открит футбол, става по-зрелищен и красив за окото. Това нещо е в плюс за развитието на футбола”, завърши наставникът на ЦСКА.