Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде изключително остра пресконференция, в която нападна работата на съдиите и разкри, че реферите имат нареждане да показват картони на играчите на „армейците“.

„Влизаме в най-важния цикъл от сезона, когато ще се решават много неща в шампионата и купата на България. Затова сме подготвили една изненада, за да покажем терора срещу ЦСКА. Това не е оправдание за загуби и слабите резултата. Аз там отговорността я поемам, пред когото трябва“, започна Младенов.

На поставен телевизор в залата пресконференция бяха излъчени кадри от мачовете на тима. На тях Екзекутора на Ливърпул демонстрира ситуации, в които „армейците“ са били ощетени от съдиите.

„Знаете ли какво нареждане има към съдиите? Да се показват картони на ЦСКА. И точно когато се отделяме в първата шестица, ние имаме 70 картона. Има играчи с натрупани картони“, отсече Екзекутора на Ливърпул.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Съдията на мача с Ботев (Пловдив), който ме изгони, нагло ме гледаше в продължение на 30-40 секунди и това ме провокира да използвам нецензурни думи. След края на мача осъзнах грешката си и почуках на съдийската стая, за да се извиня. Вътре бяха е дежурния делегат и четвъртия съдия. Пред тях стиснах ръката на рефера и се извиних за поведението си, но го попитах защо дава картон при ситуация, в която няма фаул. Той призна, че е бил подведен. Страничният съдия, този с брадата, всички го знаете кой е, пое вината. Защо има наказание за ЦСКА, за мен и за играча в тая ситуация, а за съдиите няма?“, запита треньорът на ЦСКА.

„Имам информация от съдия, че ако не се показват картони на ЦСКА, реферите ще бъдат наказвани. Това е факт! Имам свидетел на ситуацията. Помните ли още кога предупредих за натрупването на картоните? Свидетели сме на терор. Той не е само срещу нашия отбор, а и срещу наши футболисти, които са преотстъпени на други места“, обяви 64-годишният специалист.

При една от показаните ситуации с ощетяване на „армейците“, Младенов изригна: „Това цирк! Пълен цирк!“

„Това че мълчахме до сега, не означава, че не виждаме какво се случва. Това не оправдава факта, че не можем да вкараме гол. Нищо не може да ни оневини за това. И ние си имаме вина. Забавихме с някои неща, които да се развиваме и надградим“, призна Младенов.

„Ако този терор над ЦСКА продължава, ние сме готови да направим нещо друго. Като ни ударят шамар по едната буза, няма да обърнем да ни ударят и по другата“,  заплаши треньорът, без да уточни какво има предвид. 

„Получих информацията преди началото на пролетния дял. Може да е било и през есента, но аз сега разбрах. В момента, в който се доближихме на две точки до Лудогорец, нещата станаха страшни. Ситуацията е същата като по времето, когато говорих за директивата. Сега обаче е по-фино, а не толкова брутално, както беше тогава в Перник. Назначен е човек от чужбина, който да ръководи съдиите, но всички знаем кой му плаща заплата“, коментира Стойчо Младенов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022