Младежките ни национали не се дадоха на Румъния и измъкнаха 1:1 при гостуването в Каракал в контролен мач. Срещата се игра пред небивал интерес, а на трибуните на стадион "Парк" присъстваха близо 5000 души.

Проверката е част от подготовката на Иван Колев и момчетата му за следващия квалификационен цикъл. През февруари България ще научи съперниците си, с които ще спори за място на Евро 2010.

Срещата започна лошо за селекцията на Иван Колев. Домакините поведоха с 1:0 още в 3-ата минута чрез Кинджиовану, който се възползва от грешка на вратаря на Славия Марио Кирев. В 10-ата обаче Николай Чипев изравни след точно изпълнение на пряк свободен удар - 1:1.

Четири минути по-късно силен удар на капитана Торже прелетя опасно над вратата на Кирев. В 29-ата минута Лъчезар Балтанов центрира в наказателното поле на домакините, но Лунг улови топката преди тя да стигне до Атанас курдов. Нападателят на Леверкузен води атаката на "трикольорите" в този двубой. Минута след това Чипев отправи силен удар от границата на наказателното поле, но отново Лунг бе на мястото си и улови без проблем. До края на полувремето не падна нов гол и двата отбора се оттеглиха на почивка при 1:1.

В началото на второто полувреме Иван Колев извърши две смени. Вратарят Марио Кирев отстъпи мястото си на Иван Караджов, а Георги Каранейчев от Локо (Мз) замени Атанас Курдов.

В 50-ата минута голмайсторът на румънците Кинджиовану отстъпи мястото си на Очироси. В 62-ата минута Лъчезар Балтанов се сблъска глава в глава с играч на домакините, след което не можа да продължи мача и напусна принудително терена. Момчил Цветанов също бе изкаран от Иван Колев, а на терена в Каракал се появиха Виктор Петаков и Атанас Апостолов.

В 67-ата Виктор Генев сгреши и предостави топката на румънски футболист, който обаче не успя да нанесе точен удар към нашата врата. Пет минути след това бранителят на Левски този път действаше отлично, спирайки опасна контраатака на домакините.

В 79-ата минута Иван Колев замени Галин Иванов с Тодор Стоев, като по този начин селекционерът ни заздрави отбранителния вал. Шест минути преди края на двубоя Павел Виданов изведе отлично резервата Атанас Апостолов, но талантът от Берое се засуети и не успя да нанесе точен удар. Последва финален щурм на домакините, които се опитаха да вкарат втори гол, но националите ни не се дадоха и запазиха равенството 1:1. Това бе пети пореден мач за младежките ни национали, в който те не загубиха. /БЛИЦ

РУМЪНИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1
1:0 Кинджиовану (3), 1:1 Чипев (10)

РУМЪНИЯ: 1.Лунг (71-12.Лунгу), 2.Барбуяну, 6.Кортос, 3.Барбу (54-18.Очироси), 4.Илие, 8.Торже (64-16.Доман), 10.Бигвасли, 7.Йорга (46-15.Йонеску), 11.Кинджиовану (54-5.Койоч), 14.Русеско, 9.Радуца (60-17.Алибец)

БЪЛГАРИЯ: 12.Марио Кирев (Славия) (45-1.Иван Караджов (ЦСКА), 3.Павел Виданов (ЦСКА), 4.Иван Иванов (ЦСКА), 5.Виктор Генев (Левски), 14.Филип Филипов (Локо Мз), 7.Лъчезар Балтанов (Левски) (62-15.Виктор Петаков (Локо Мз), 16.Николай Чипев (ЦСКА), 6.Николай Дюлгеров (Миньор Пк) (70-19.Янко Сандански (ЦСКА), 17.Момчил Цветанов (Литекс) (62-20.Атанас Апостолов (Берое), 10.Галин Иванов (Славия) (79-2.Тодор Стоев (Левски), 9.Атанас Курдов (Леверкузен, Гер) (46-11.Георги Каранейчев (Локо Мз)

Каракал, ст. "Парк" - 5000 зрители
Съдия: Аурелиан Погачу (Рум)
Жълт картон: Николай Дюлгеров (България)