Много любопитен богаташ е гледал победата на Левски с 2:0 над ПАОК в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Става дума за Борис Зингаревич - бащата на собственика на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич. Той е бил почти инкогнито в ложата на "Герена".

Зингаревич-старши е класиран на 112-о място сред най-богатите хора в Русия, а състоянието му се изчислява на 1,1 милиарда долара. Борис беше за първи път в България през миналото лято, когато гледа мач на Ботев (Пловдив).

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

На 11 февруари БЛИЦ първи писа, че богаташ, близък до Антон Зингаревич, е изявил желание да спаси Левски и да го направи футболен хегемон в България. Срещата му с Наско Сираков е била в края на 2021 г., а единственото му условие било настоящото дружество да обяви фалит заради големите дългове.

Въпросният руски богаташ вероятно е именно Борис Зингаревич. Както е известно, интерес към Левски има и друг инвеститор. Това е групировката „Юнайтед Груп“, която у нас притежава „Нова Броудкастинг Груп“ и „Виваком“. Сериозна спънка за техните намерения са дълговете на „сините“ към бившия собственик Васил Божков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа