Бившият председател на Съдийската комисия Димо Момиров заяви, че съдията от Холандия Петер Винк не се е справил с дербито "Левски" - Литекс (2:0).

"С решенията си той повлия върху крайния резултат. Ако тези отсъждания бяха на когото и да било наш рефер, кариерата му със сигурност приключваше с този мач. Ще започна с двете нарушения в наказателното поле на "Левски", които холандецът подмина с лека ръка. При 0:0 през първото полувреме Дока от Литекс беше дръпнат от защитник на домакините на няколко метра от голлинията в момента, в който се готвеше да засече центриране отдясно. Бранителят е зад Дока и ясно се вижда посягането му с ръка. Това е 100-процентова дузпа. В края на мача при 1:0 за "Левски" отново Дока се откъсна и нахлу в наказателното поле на "Левски". След като не успя да го настигне, Милиев се опита да избие топката с шпагат, но нападателят я бутна преди него. Така краката на защитника препънаха Дока. Друг е въпросът, че и той преигра в ситуацията", заяви пред bgreferee Димо Момиров.

"Според мен правилно беше отменен голът на Дембеле заради засада. Защото при удара на Гаджев в гредата футболист на "Левски", мисля че беше Иво Иванов, е в зрителното поле на вратаря и оказва влияние върху играта. Заради тази точна реакция на асистент-съдията, съм склонен да му се доверя, че е бил прав да не вдигне флага за засада при първия гол на "Левски". Ситуацията е спорна, може би са на една линия, но нито едно повторение не дава точна представа за ситуацията. Освен това Винк спести и много картони. Веселин Минев трябваше да бъде изгонен много по-рано, тъй като направи много груби фаулове", каза още Момиров. /БЛИЦ