Бившият международен рефер и шеф на Асоциацията на българските футболни съдии Стефан Орманджиев сподели, че Петер Винк не е дал две дузпи за Литекс в дербито с "Левски", спечелено от "сините" с 2:0.

"Категоричен съм, че Петер Винк допусна три много груби грешки в мача. Не отсъди две дузпи в полза на Литекс и отмени чист гола на "Левски". В края на първото полувреме холандският рефер подмина явно нарушение срещу Дока и по този начин спести и червен картон на Дъстли Мулдер. Имаше дърпане за фланелката, с което Дока беше изваден от равновесие и му беше попречено да вкара гол", обясни спорната ситуация пред bgreferee Стефан Орманджиев.

"При 0:0 пък не беше зачетено редовно попадение на "Левски". Имаше само един техен футболист в засада, но той по никакъв начин не влияеше на играта и затова беше грешка да се отмени голът на Дембеле. В края на мача имаше и втора ситуация за дузпа в наказателното поле на "Левски". При шпагата на Милиев Дока игра първи с топката и това се вижда и от пътя й. Сигурен съм, че български съдия би се справил по-добре с това дерби. На мен лично и друго ми направи впечатление. Недопустимо е който и да е рефер да свири без емблема на екипа си. Това е неговият лиценз, както се казва. Ако не е съдия на ФИФА, трябва да излезе с емблемата на футболната федерация на страната си. А Петер Винк не спази това условие", каза още Орманджиев. /БЛИЦ