Бившият шеф на Съдийската комисия Димо Момиров заяви, че неделното дерби "Левски" - ЦСКА е станало бомба със закъснител след назначаването на Николай Йорданов. Причината е, че и двата клуба недолюбват арбитъра.

„По принцип се моля да му мине много добре мачът и да се справи успешно. Защото той наистина е добър съдия. Но аз не мисля, че рефер, който има сериозни проблеми с клубовете, трябва да бъде назначаван точно на този двубой. Говорих по този повод и с други колеги. Трябва да си го свирил това дерби, за да знаеш каква е атмосферата на терена и да определиш точно съдията за тази среща. Това е недопустимо. За този мач трябваше рефер с изключително силна психическа форма. Мисля, че при топсъдия Станислав Тодоров, който наистина в момента впечатлява, назначението на Йорданов беше грешка на Съдийската комисия", коментира пред "Тема спорт" Димо Момиров.

"Може би е слабост при правенето на нарядите. Но доста рефери се хвърлят в неподходящи за тях мачове. Сега сякаш сложиха бомба със закъснител. Затова казвам, че когато се прави наряд за определен мач, трябва да се съобразиш с психиката на даден съдия и неговата моментна форма. Николай Йорданов не се появява много често, дано да изкара дербито. От сърце му желая успех, защото е много симпатичен. Но мисля, че го хвърлиха в огъня ненужно", добави Момиров.

Той обясни и защо в последните кръгове в "А" група мнението за реферите се промени от добро към лошо и почти не минава завързан двубой без голям скандал.

„Нещата се счупиха, защото Съдийската комисия тотално обърка нарядите на съдиите. Изпраща неподходящи рефери на срещите, най-вече на дербитата. Съдия много трудно се гради и още по-трудно се задържа на високо равнище. Не може да жертваш млади съдии в дербита, които трябва да бъдат ръководени от по-опитни", завърши Момиров.