Монтана се наложи над Бдин с 3:2 като гост във Видин и влезе в топ 3 на Втора лига, след като Марек завърши 1:1 с Дунав Русе в друг мач от 28-ия кръг.

Александър Аспарухов даде аванс на Монтана във Видин в 14-ата минута, а две по-късно Александър Соколов възстанови паритета. Илия Русинов изведе отново гостите напред в резултата в 24-ата минута. Стивън Карилов направи резултата 3:1 в полза на Монтана с гола си в 80-ата минута. Бдин върна интригата с гола от дузпа на Иван Аврамов в 86-ата минута.

Монтана вече има 50 точки в актива си на 3-то място в класирането, следван от Марек, който е със същия точков актив. Бдин се намира на дъното на таблицата с 18 точки, а Дунав Русе е 11-ти с 36 точки.

Спортист победи дублиращия тим на Лудогорец с 1:0 в изключително важен мач в битката си за оцеляване. Джонатан Нсонде отбеляза единственото попадение в 33-ата минута, когато получи чудесен пас от Радослав Живков и реализира.

„Шоколадите“ имаха повече голови положения, с които можеха да „затворят“ мача още по-рано. През първата част момчетата на Борислав Стойчев пропуснаха две положения преди да дойде гола на Нсонде.

Минута преди края на полувремето Радослав Живков стреля с глава, но не успя да бутне топката в мрежата на гостите.

През втората част също имаше добри ситуации. В 53-ата минута Тони Иванов излезе на добра позиция, но стражът спаси. Само 2 минути по-късно Дилян Георгиев направи добър пробив, пусна към Тони Иванов, който обаче пропусна.

В 75-ата минута Радослав Живков направи много добър пробив, пусна към Нейтън Олдър, който се озова на стрелкова позиция, шутира, но защитник направи шпагат в последния момент и изби в корнер.

След успеха си Спортист е 15-и с 30 точки, а Лудогорец II заема заема девета позиция с 38 пункта.