Един от най-спряганите варианти за треньор на “Левски” Станимир Стоилов коментира положението, в което се намира отбора и изцяло клуба в последно време. “Сините” паднаха от ЦСКА с 0:1 в дербито в петък и до часове се очакват промени на “Герена”, за които Георги Иванов анонсира след поражението.

“Мен лично никой не ме е търсил и не е разговарял. Собственикът е човекът, който взима решенията. Отговорността е изцяло негова за това състояние на отбора, той трябва да реши какво да прави, да назначава и да гласува доверие на хора, които ще му свършат работа. На този етап никой не ме е търсил, знаят ми телефона, ако ме потърсят, може да разговаряме. Лошото е, че “Левски” не изглежда добре, това е положението. Решенията трябва да ги взема изцяло собственикът, той е отговорен за нещата, както се казва той кара влака. Видно е, че нещата не са добре. Отговорността обаче трябва да понесат и самите футболисти. Стигна се до там да чуваш изявления, че навън играем лошо. Ами те не знаят историята, “Левски” е изиграл повече мачове на Националния стадион отколкото на “Герена” в последните няколко години”, заяви Стоилов.

“Ако някога ме поканят, аз ще поставя моите условия. Те ще са професионални изисквания, за да мога да погледна феновете в очите. Аз съм казал, че в “Левски” трябва да работят всички, които могат да помогнат, всички левскари трябва да са на работа в клуба. Защото напоследък се изгради една лоша тенденция, тези които не работят в момента създават напрежение отвън, това е абсурдно. Аз чувствам “Герена” като мой стадион, тъй като 9 години съм играл там, след това съм бил и треньор. Няма фигура, която да е над “Левски”, клубът има нужда от всички нас. Отборът е под угрозата да не участва в Европа”, допълни Мъри пред Канал 3.

“Аз не съм човекът, който да определя кой трябва да работи в “Левски”. С Наско сме вършели съвестно работата си, когато сме били в отбора. Не може постоянно да замазваме положението. Факт е, че “Левски” е зле, а и не се вижда светъл лъч в тунела. Не е страшно, че една година “Левски” ще падне от ЦСКА, по-важното е, че отборът не се развива в правилна посока”, заяви още наставникът.

“Херо си е в Бургас, Черноморец си има треньор, всичко е нормално. Ако беше се наложило да отсъства за 1-2 месеца, щях да им помогна. Знаете, че ме е учил, помагал ми е и ако го нямаше, щях да помогна. Сега обаче всичко си е наред”, завърши Станимир Стоилов./БЛИЦ