Националният селекционер Станимир Стоилов говори пред журналисти при завръщането на "А" тима от Русия, където снощи претърпяхме загуба с 0:1.

"Като се има предвид, че мачът с Русия бе контрола, не мога да кажа на 100% дали сме готови за Англия", заяви Стоилов.

България гостува на 3 септември на "Уембли" в първи мач от евроквалификациите.

"Удовлетворен съм от самочувствието, с което игра отборът, от контрола на ситуацията. Все пак от 5-ата минута играхме по-отворено и рискувахме. Мисля, че отборът се представи добре", добави Мъри.

Той внесе яснота и около тълкуванията на неговите думи, че Бербатов може да се завърне в националния отбор: "На пресконференцията след мача ми бе зададен въпрос дали очаквам нови футболисти за мача с Англия в това число и Бербатов и аз отговорих, че Митко винаги е добре дошъл в отбора, стига той да прецени. По този случай обаче няма нищо ново. Поне аз не знам за това", каза Стоилов.

"Митко точно и ясно изрази позицията си. Аз съм разговарял с него. Сега да се превръщаме на детска градина и да си играем на иди ми - дойди ми, няма да стане. Ако той има желание, е добре дошъл. Но да ходим отново и да се увещаваме като малки деца... Смятам, че той е достатъчно умен и интелигентен, за да вземе такова решение", категоричен бе националният селекционер.

"Всеки отбор има право да избира стратегията си. Аз исках ние да играем със самочувствие. Сега дали Русия ни е дала инициативата, или ние сме си я спечелили, не мога да кажа. Имах притеснения за някои постове. Илиян Стоянов не беше играл от дълго време с останалите трима защитници, Станислав Ангелов пък беше в много лошо състояние поради простата причина, че не е тренирал с топка и едва с нас направи две-три тренировки. Божинов също беше в много лошо състояние - той започва първенство в края на август", продължи спецът.

"Доволен съм от увереността, с която играхме. А дали Англия ще играе като Русия, сега не мога да гадая", добави Стоилов.

"Сега не мога да гадая какви са шансовете да си тръгнем непобедени от "Уембли". Важно е как ще играем ние. Знам, че Англия ще е добра", каза още Мъри.

"Съжалявам най-много за контузените и отказалите се от националния отбор футболисти. С тях щяхме да имаме далеч по-голям избор и по-добра конкуренция. България щеше да е много по-силна с Бербатов, Иванков, Томашич, Тунчев, Благо, Пеев... Не говоря за титуляри и резерви, а принципно за конкуренция в състава", завърши Стоилов. /БЛИЦ