ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за предаването на „Арена Спорт“ по БНТ. Мъри коментира причината за загубата с 1:2 от Славия в сряда, а освен това взе отношение по целите на тима и възможността на „сините“ да се борят за титлата.

„Щях да бъда притеснен, ако нашите противници ни надиграваха футболно. За мен това е грешка на нашия растеж. Имам предвид в растежа на изграждането ни като отбор, който доминира на терена, държи противника в собствената му половина. Специално за мача в сряда, нашият отбор не беше на 100% като амбиция и мотивация. Загубихме мачове, в които думата гостуване е жалка да я споменавам. Загубихме, защото настройката не беше на ниво“, призна Стоилов.

„Няма как аз да съм треньор на Левски и да имаме подкрепата на толкова много левскари по света, а да нямаме високи цели. Нямам намерение да живуркам в Левски. Искам всеки ден отборът да се бори и да надгражда“, категоричен е 55-годишният специалист.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

„Левски пропусна етапа на изграждане на качествен стил и начин на играча и директно към етапа на победите. Прескочихме важен етап, но историята на Левски показва, че трябват успехи и затова го прескочихме“, заяви треньорът на Левски.

„От това, което виждам от началото на сезон, има една група от 10 отбора, които показват близки резултати. Има и друга група, която отстъпва. Това само показва колко голям трябва да броят на отборите в първенството. Една елитна група от 10 отбора и Втора лига също от 10 отбора с по-високи амбиции и възможности, вероятно ще допринесат повече за развитието на футбола“, коментира наставникът на „сините“.

„Виждам Левски като отбор, който трябва да се бори за титлата. Левски винаги е фаворит във всяка надпревара в България, в която участва. Ще се борим за всеки един трофея, за който ни се отдаде възможност“, заяви Станимир Стоилов.

Треньорът на Левски не пропусна да коментира и темата със съдийството у нас, като изрази позиция, че не арбитрите са виновни за състоянието на българския футбол, а липсата на инфраструктура.

"Аз не съм човек, който иска да се бърка в съдийството. Смятам, че там трябва да има хора, които да оценят реално нещата. Трябва да се говори повече и за позитивите, и за грешките на съдиите. Забелязвам, че много хора не знаят правилата във футбола. Призивите да се съберем всички на една маса и да обсъдим въпросите ми харесват, но смятам, че много от клубовете няма да се явят, защото би им било неудобно да се срещнат със съдиите. Съдиите обаче не са най-големия проблем на българския футбол, ние клубовете сме. Ние трябва да вдигаме нивото. Липсват ни условия за игра, за фенове, за журналисти, за всичко. Да, съдим Лудогорец, но вижте им стадиона, играчите и начина на работа. Ние къде сме? България е най-изостаналата футболна държава като инфраструктура и никой не взима мерки", заяви наставникът на "сините".

Стоилов говори още и евентуалната сделка за продажбата на Левски и по-конкретно за интереса от страна на "Юнайтед Груп" и "Спорт Републик".

"Не знам дали ще се финализира тази сделка. За Левски е важно да намери голям спонсор или инвеститор, за да продължи да съществува. В момента Левски е в състояние на будна кома заради ангажиментите, които има към различни институции. Сега въпросът е докъде ще се осъществи тази сделка. Имаме и вариант "Б" - сдружението "Левски на левскарите", където всички ние да имаме възможност да пазим ценностите на клуба и да помагаме с нашия членски внос. За съжаление, план "2024" е в застой. Нито знаем каква селекционна политика да готвим, нито знаем какви планове да си правим", сподели Станимир Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК