Станимир Стоилов излезе с обръщение по повод случващото се в “Левски”. Както е известно, той беше един от вариантите за нов треньор на тима. Изпълнителният директор на “сините” Иво Тонев днес обяви, че Илиан Илиев поема отбора след края на сезона. По-рано през деня Станимир Стоилов обяви пред БЛИЦ, че почти сигурно няма да се върне на “Герена” и има разминавания с ръководството.

Ето какво пише Станимир Стоилов към феновете на “Левски”:

“Обръщам се към вас, защото смятам, че сте единствените на които дължа обяснения. На първо място искам да ви уверя, че съм безкрайно развълнуван от безрезервното доверие, с което ме обграждате. Съжалявам само, че днес любимият ни клуб е в това окаяно състояние, а само преди 6 години на същия този ден 6 април играехме с Шалке 04 в четвъртфинал за Лига Европа. И над пет хиляди от вас съпреживяха този исторически момент за футболен клуб “Левски”, натоварвайки себе си и семействата си с непосилни финансови утежнения, вследствие на успехите на "синята приказка".

Заради вас, феновете на “Левски”, съм длъжен да внеса някои важни уточнения относно разговорите, които се проведоха с мен от страна на хора от ръководството. Не съм поставял никакви условия около завръщането си в “Левски”, а сме обсъждали само изисквания за възраждането и бъдещия просперитет на любимия ни клуб. Изложих максимално убедително своите виждания за цялостната визия на футболен клуб “Левски” и най-вече за възстановяването на тези принципи, които ни донесоха историческите успехи.

Пълни инсинуации са твърденията, че съм си променял изискванията. От деня, в който Тодор Батков ни освободи от “Левски”, съм си взел решение, че при собственик Тодор Батков ще се върна отново в “Левски” само с Наско Сираков. И това категорично и непрекъснато съм заявявал по време на разговорите с Тонев и Батков. Дори облекчих тази възможност с отказа си от получаване на неизплатени вече 4 години към мен задължения за минал период. Нещо повече, поисках Наско Сираков да бъде върнат на клуба дори само като мой съветник, без финансов и административен ангажимент към него.

Искам да внеса яснота, че първия ни разговор с Иво Тонев, според самия него, бе само опознавателен! Истината е, че през цялото време на разговорите отстоявах неотклонно това, което и вие феновете искате за клуба. Единение и обединение в името на Левски. Да се спре разделението и всички да помагат безрезервно на любимия клуб. Затова и смятам, че има място за всеки, който е доказал, че може да бъде полезен за Левски. Клубът е над всички и всички трябва да работим заедно за неговото благоденствие.

На вас феновете казвам също, че с цялото си сърце ще подкрепям моя приятел и колега Илиан Илиев като горещо му желая да постигне изключителни успехи. Той самият добре знае, че може да разчита на безусловната ми подкрепа.

В заключение подчертавам, че не желая името ми, което съм изградил с много труд и честни усилия, да бъде замесвано в каквито и да било действия, не кореспондиращи с моя морал и лоялността ми към футболен клуб Левски.

Скъпи приятели, трогнахте ме до сълзи с думите "Мъри, Мъри, Мъри". Искам с цялото си сърце да ви уверя, че това означава много за мен, вашата подкрепа е нещо, което едновременно ме радва, но и ме задължава. Към каузата Левски, футболен клуб с такива велики привърженици като вас.

С уважение и признателност Станимир Стоилов