Илиан Илиев е новият треньор на “Левски”, който ще поеме тима от лятото, това обяви Иво Тонев. Договорът на варненеца ще бъде за 3 години. До края на сезона "сините" ще бъдат водени от досегашните помощници начело с Викторио Павлов и Ясен Петров.

"Илиан Илиев ще получи правото да направи екип, с който да работи. Снощи късно имахме разговор с него, той държи в този екип да влязат хора, свързани с “Левски”. Договорът му ще бъде за 3 години. Редно е всички левскари да дадат нужната подкрепа на Илиан Илиев. От страна на ръководството ще му бъде осигурен комфорт и спокойствие да работи и наложи идеите си.

Няма да има повече длъжност спортен директор. Цялата спортно-техническа власт ще бъде предоставена в ръцете на новия треньор. Той ще има правото да взима решения и да работи. Сезонът ще го довършат досегашните помощници, като помолих Ясен Петров да дойде и да помага заедно с тях. Твърде много треньори станаха в "Левски" в последнитге години. Многото треньорски смени не водят до нищо добро. Няколко пъти казах, че съм противник на тези смени и моето лично желание е Илиан да остане много по-дълго време на “Герена”, отколкото му е договорът", обяви Тонев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ