Треньорът на Левски Станимир Стоилов направи доста критичен анализ на представянето на отбора по време на контролата със Септември (София). Първата проверка на „сините“ за лятото завърши при резултат 1:1. Мъри сподели недоволството си от играта в защита и обеща в понеделник да проведе сериозен разговор с играчите. Той не подмина темата за селекцията и предстоящите мачове с ПАОК в първия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Вижда се къде трябва да работим. През второто полувреме имахме сериозни проблем в защита. В атака имаше по-добри неща. Трябва да продължим на тази тема да работим. В последната линия защитниците леко допускаха положения. Ако вземем за сравнение последните 7-8 мача от първенството, днес пред вратата ни направиха положения колкото за целия полусезон“, анализира Стоилов.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Футболистите нямат вина, аз трябва да реша тези проблеми. Далеч сме от желанието и динамиката. Отговорността на играчите във всеки мач трябва да се подобри. Надявам се бързо да навлизаме в ритъм.“

„И тримата нови се стараят в тренировките. Трябва да подобрят играта си в защита. В атаката имат по-силни прояви. Ще ги работим тези неща. След Роналдо нямаме нужда от нови футболисти. Не искаме да харчим излишни финанси. Може да се ориентираме към млади играчи, които да развиваме във втория отбор и до шест месеца да намерят място в първия тим“, обяви треньорът на Левски.

„Искам много по-сериозно отношение от моите играчи. Бързо трябва да си прекъснат розовите сънища. Така не можем да победим и втородивизионен гръцки отбор, камо ли ПАОК. Ще имам сериозни разговори с момчетата в понеделник. Особено в защита трябва да сме безупречни. Не е проблемът, че липсват няколко човека. Проблемът е, че подходихме безотговорно. Без игра в защита, не можем да развиваме отбора в атака“, допълни 55-годишният специалист.

„На този етап УЕФА е определила стадион „Георги Аспарухов“, няма да играем срещу ПАОК на Националния стадион на този етап“, завърши Станимир Стоилов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022