Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде интервю за "Хоризонт", в което говори по актуалните теми при "сините" и българския футбол. 

За евроучастието
"Моят любим отбор в Гърция е ПАОК. Щастлив съм, че ще играем именно срещу тях. Наблюдавам ги, следя развитието на отбора от доста време. Последните 5-6 години ПАОК е незменно в борбата за титлата в Гърция и я спечели. Отборът направи запомнящите се мачове в Европа. Според мен това бе възможно най-тежък противник за Левски на този етап от турнира. Със сигурност и на ПАОК няма да им е лесно срещу нас. Уважаваме всеки противник, но уважаваме и себе си. Ние ще направим всичко възможно да продължим напред. Дали ще успеем да го направим и отстраним ПАОК - това вече ще разберем след реванша в Солун. 

Ние играем 8-9 месеца в Европа след завръщането на Станимир Стоилов. При всички положения има още какво да израства Левски. Но от друга страна ще видим докъде сме стигнали. Мъри го каза най-добре, че ще е футболно чудо, ако отстраним ПАОК, но пък във футбола често се случват и чудеса.

Ще направим всичко възможно да играем домакинството си на стадион "Васил Левски". Правим го, за да може колкото се може повече наши привърженици да присъстват на този сериозен мач. 

Имаме млад отбор, който има къде да се развива и къде да се подобрява. В такива мачове срещу такива отбори се трупа опит, самочувствие и добри резултати. Ние това ще търсим. Смятаме, че Левски трябва и ще играе всяка година в Европа и трябва да подобряваме представянето си".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Новото първенство
"В първите шест кръга имаме четири гостувания. Това не може да се нарече лесен жребий за нас. Всичките отбори, срещу които играем имат високи цели и няма да ни е лесно. Левски също има високи цели и тези през новото футболно първенство трябва да бъдат защитавани.

Левски ще се опита да се намеси в борбата за титлата. Още от първата минута започваме борба във всяка една точка на терена, срещу всеки един противник с мисълта да спечелим шампионската титла на България по футбол.

За Суперкупата трябва да се разберем с ръководството на Лудогорец кога ще се изиграе този мач. Щом се играе за трофей, Левски задължително ще излезе на терена с мисълта да спечели. Убеден съм, че и в Разград мислят по-този начин".

Селекцията
"На този етап не търсим нищо друго. Стандартното клише, че селекцията е отворен процес важи и при нас. Трябва да е наистина нещо инересно, за да привлечем още нови футболисти. Ако ни изпадне играч, който сме сигурни, че ще вдигне класата на отбора, ще бъде привлечен, но ще е само един. В близките часове се надявам сагата с Филип Кръстев да приключи. Всичко е договорено и той трябва да остане футболист на Левски.

В клуба няма нито една оферта за наш играч. А и на този етап не смятаме да се разделяме с наши футболисти".

Новото първенство
"Гледам си нашата градина, а не останалите отбори. Най-нормалното нещо е Лудогорец да е фаворит и през новия сезон. Особено след 11 спечелени титли и този потенциал, който имат с наличните футболисти в Разград. При всички положения ЦСКА също ще се бори на това поприще. Не вярвам някой друг да се намеси в тази битка, но има още 4-5 отбора, срещу които Левски, ЦСКА и Лудогорец може да загуби.

Всички в клуба се надяваме, че нивото на Левски ще се вдигне. Очакваме отборът да играе по-силно през новия сезон. Имаме млади играчи, които искат да работят, да растат. Всеки един от тях растейки, ще помага и за развитието на отбора като цяло.

Напрежението в Левски е всекидневие, но аз съм свикнал с него. Искам да носим радост на привържениците и стадион "Георги Аспарухов" или стадион "Васил Левски" да са пълни. Това ще е най-голямата награда за хората в клуба".

Финансовите проблеми
"Финансовото състояние на Левски все е още е тежко, но се появява светлинка в тунела. Има сериозен интерес към различни рекламодатели, спонсори и се надявам скоро време да имаме подписани нови договори. Все още имаме неуредени финансови взаимоотношения с Насиру Мохамед. Тези задължения всеки месец се чистят и намаляват. С Петър Хубчев приключихме взаимоотношенията си. 

Дамоклевият меч за Левски е НАП. Там имаме задължения и не ги крием. Мога да уверя всички, че Левски не крие нито една стотинка свое задължение, стреми се да си стъпи на краката и да почне да погасява първо задълженията си към държавата. Ние така разбираме нещата, първо да оправим тези задълженията.

Не съм счетоводител, за да кажа сега ли са повече задълженията на клуба или преди време, когато станах собственик на клуба. Задълженията към футболистите? Иво Ивков би трябвало да може да отговори по-конкретно на този въпрос, но мисля, че към служители и футболисти нямаме задължения".

Стадион "Георги Аспарухов"
"Имахме сериозни разговори с Радостин Василев в началото на годината, когато той беше действащ министър на спорта. Вижте какво се случва сега в държавата. В интерес на истината през юни и юли трябваше да говорим и още по-конкретни неща. Реално този стадион "Георги Аспарухов" е на държавата, не е на Левски. Очаквам, който и да стане министър, а и не само той, а и хората от изпълнителната власт да обърнат сериозно внимание на тяхната си собственост. Но в момента на нито един политик в главата му не е футбол".

Феновете
"Другата седмица ще стартира кампанията за продажбата на aбонаметни карти за новия сезон. Очаквам сериозен интерес от страна на нашите привърженици. Бях 10 дни в чужбина, нямам сериозен поглед как върви кампанията "Левски на левскарите". Очаквам сериозен интерес към всяка една инициатива, която Левски ще направи.
Пожелавам на всички наши привърженици да са живи и здрави, да бъдат щастливи от начина, по който се представя Левски".

Юбилеят
"Как се чувствам на 60 години ли? Горе-долу като на 59. Тези, които казват, че се чувстват на 30, да знаят, че лъжат. Не съм по-равносметките. Не гледам назад. Гледам днес и утре, не вчера. 60 години - изпълнени с изключително много прекрасни моменти от всякакво естество. Това важи за семейството ми, Левски, националния отбор. Аз съм щастлив и доволен от тези 60 години. Аз съм дал изключително много на Левски, но Левски ми е дал всичко".

Националният отбор
"Много неща трябва да се променят там. Аз съм от хората, които никога не говорят и обсъждат националния отбор. Предпочитам да продължа да го правя, защото ще кажа някой нелицеприятни неща и ще има хора, които ще се разсърдят. Мнението ми си остава за мен. Интересна двойка ще са Херо и Мъри в националния отбор. Сигурен съм, че ще свършат изключителна работа, ако те се заемат с тази задача. Няма да спирам Мъри, ако става въпрос за интересите на националния отбор".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022

Кой да е следващият селекционер на националния отбор по футбол?