Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира подготовката на отбора, привличането на бразилеца Роналдо и ПАОК (Солун), който е първият съперник на „сините“ в Лигата на конференциите след завръщането им в евротурнирите.

„Във футболната действителност не е важно как се готвиш, а след това трябва да го покажеш по време на мачовете. За мен това е по-важно. Стараем се да намерим най-доброто решение, за да изглеждаме по най-добрия начин в първенството. Националните състезатели ще имат около 15 дни, за да влязат в ритъма на клубните си отбори, да се подготвят и да изиграем една или две контроли по-голям брой играчи. Промените, които се опитваме да предлагаме не срещат разбиране, затова се опитваме да караме по старому. Вървим си по равно нанадолнище и чакаме кога отново ще катастрофираме“, сподели Мъри в интервю пред „Гонг“ за подготовката и по-ранния старт на първенството.

„Мисля, че това ще бъде краят. Ако има напускащи на позиции, на които не се оголваме, ще се опитаме да не взимаме играчи, ако е на позиции, които ни оголват, ще потърсим решение. Оттук нататък ще гледаме млади играчи, около 21 години. Играчи, които да гарантират бъдеще за Левски. Това на този етап ще е съставът, с който ще играем. Ще слезем и малко под бюджета на заплатите на първия отбор, защото имаме 5 напускащи и трима идващи. Ще продължим да спазваме финансовите рамки, които имаме, което е жизнено важно за нас“, каза Стоилов за селекцията и привличането на бразилеца Роналдо.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Трудно се взимат млади играчи от Бразилия. Най-вече се надявам по най-бързия начин да го вкараме да е в помощ на отбора. Той сам за себе си трябва да се опита да даде нещо по-различно на отбора. Специално играчите от Бразилия ги привличаме, за да дадат футболната мая. Предпочитам да не давам предварителни заявки и обещания на хората, нека самият играч покаже какво може на терена. Така процедирам с всички футболисти. Нека всеки сам да защити името си и авторитета на терена. Факт е, че е изключително млад, а от нас и от него зависи как ще го развием“, коментира треньорът за най-новото попълнение.

„Трябва да се представим по начин, по който отговаря на Левски. За старта в Европа след пауза за нашия отбор, изключително сериозен противник, да не кажа в Лига на конференциите в Топ 5. Няма привърженик на футбола, който да не знае за силата на ПАОК. За нас най-важно е ние как ще се представим. Левски трябва да търси своето представяне, да радва хората, да продължим да си развиваме игровия стил. Щяхме да избегнем такива сблъсъци още в първия кръг, ако имахме стария си коефициент и не бяхме сами си съсипали коефициента. Левски беше поставен до плейофа в евротурнирите, а ние като клуб си съсипахме клуба, не само коефициента. Успяхме с дружни усилия да докараме нещата под нулата. Затова е нормално да ти се пада ПАОК. Далеч съм от мисълта да казвам, че Левски е готов, Левски е прероден. Левски работи, за да се развива, носи радост на хората, което е най-важното. Има хубава сплав между отбор, привърженици, клуб. Вървим в една посока. Привържениците посещават стадиона, дават своята подкрепа – финансова и емоционална. Отборът се старае всеки мач да играе добър футбол. Ясно е, че ПАОК е добър отбор, но Левски трябва да изчисти своята игра и стил, за да можем да се представим на един евроучастник. В Европа и минималната грешка може да се окаже фатална. Колкото сме по-добре организирани и не допускаме грешки, толкова повече може да вървим напред в Европа. Имаме цялото уважение към ПАОК, но не ни е страх да изиграем тези мачове“, заяви Станимир Стоилов за участието на Левски в Европа и първия му съперник ПАОК (Солун) в Лигата на конференциите.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022