ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов изрази надежда за добро представяне и положителен резултат в мачовете срещу Щутгарт в Лига Европа. "Канарчетата" приемат немския тим в първа среща утре от 20:00 часа в Бургас.

„За нашия отбор е изключително предизвикателство и същевременно задължение да се изправи срещу толкова силен отбор като Щутгарт“, започна Стоилов.

„Отборът е готов да изиграе мача по възможно най-добрия начин. Имахме три-четири дни да отдъхнем, да нагласим стратегията за мача. На този етап единствено трайно контузените Иван Цветков и Вандер Виейра, двама от основните ни играчи, отсъстват. Надяваме се утре да изиграем мач, с който да зарадваме хората. Но в никакъв случай не искаме само достойно представяме, трябва да търсим добър резултат от първата минута, който да ни гарантира шансове за преминаване и след втория мач", продължи Мъри.

„Щутгарт миналата година игра финал за Купата на Германия и осминафинал в Лига Европа, което е доста добро постижение. Аз знам какво е да играеш осминафинал в Лига Европа. По никакъв начин нашият отбор не живее със заблуда, че е чак толкова добър. Просто трябва да играем на върха на нашите възможности. Фактът, че Щутгарт пристигна в България без няколко футболисти, изобщо няма значение в случая. Не виждам някой по-сериозен отсъстващ при тях. При нас отсъстват двама от най-важните играчи – Цветков и Вандер. А Щутгарт има група от 25 равностойни футболисти. Така че няма предимство за нас", допълни специалистът.

Стоилов коментира и сравнението на немското издание "Кикер", което нарече "Ботев" "българския Барселона".

„Нормално е да ни ласкае, щом така са казали хората. Доволни сме. Остава да го покажем и на терена утре. Явно това е предизвикателство и пред футболистите. Искахме участие в Лига Европа, направихме четири перфектни мача, но в жребия имахме най-тежкия съперник. Сега сме задължени да се представяме добре, да видим докъде ще стигнат нашите възможности.“

„Вярно е, че вече имаме по-голям избор от играчи, но Сърмов и Домовчийски не са в оптимална спортна форма, особено първият, макар че се стараят много. Имам яснота за състава, двоумя се вече само за една позиция. Имаме идеи, може би на новите ще им трябва още малко време. Всеки футболист ще получи шансове, и всеки е важен за нас", каза Стоилов.

„Трудно е да кажем кой ще е добрият резултат. Добър резултат е този, който ни праща в следващия кръг. Ако след втория мач сме в следващия кръг, значи резултатите са били добри. Немският футбол е на по-добро ниво от българския, но ще се опитаме с колективни действия и отборен дух да компенсираме някои неща. Но в никакъв случай няма да се предадем още преди мача,“ завърши наставникът на "Ботев" (Пловдив).