Националният селекционер Станимир Стоилов сподели на пресконференция в Правец, че не иска България да е боксова круша на "Уембли". В петък "трикольорите" гостуват на Англия в първия мач от евроквалификациите. Срещата е от 22:00 часа и ще бъде предавана директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком".

"Започва един нов цикъл, в който отборът трябва да направи всичко възможно, за да може да се класираме директно на Евро 2012 или да участваме на бараж. Това са поставените ни цели. Всичко зависи само от нас. Трябва да печелим точки във всеки един мач", заяви Стоилов.

"Преди началото на квалификациите се надявам да има разбиране, защото отборът се нуждае от подкрепа. Надявам се привържениците да посещават мачовете ни. Нашият отбор има нужда от подкрепа, защото ако тимът спечели, цяла България ще се радва. А ако не се класираме, отговорността носи треньорът. Ако има негативен резултат, не трябва да се получава излишно напрежение, а просто в следващия мач отборът трябва да бъде подкрепен", добави Мъри.

"Не искам да се превръщаме в боксова круша на "Уембли". Англия е изключително силна, когато накара съперника да се отбранява постоянно. Тогава става страшно за отборите срещу тях. Ще играем футбол, който да радва българския запалянко. Всички, които ме познават знаят, че не съм привърженик на надлъгването във футбола. За двубоя на "Уембли" ще работим върху две наши слабости - да не допускаме голове при почти никакви положения и да реализираме създадените от нас. В Лондон ще наблегнем на агресията и смелостта в играта", каза на пресконференцията Станимир Стоилов.

"Липсата на Франк Лампард и Джон Тери е голяма загуба за Англия, защото двамата са много класни играчи. Днес обаче прегледах списъка с повиквателните на Фабио Капело и в него се вижда, че те имат достойни заместници, футболисти от много висока класа. За нас ще бъде по-голяма загуба, ако мачът пропуснат двама футболисти, отколкото липсата на Тери и Лампард за Англия", каза още Мъри. /БЛИЦ