Капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров е с контузия от вчерашния мач на Астън Вила с Евертън. Стенли и съотборниците му спечелиха с 1:0 с гол на Люк Йънг. Сърцатият български халф игра 90 минути за бирмингамци.

"Стилиян Петров изпитва болежки от вчерашния мач с Евертън. Единствено той е с контузия. До петък има време и не се съмнявам, че ще го вдигнем и ще може да играе срещу Англия", заяви националният селекционер Станимир Стоилов, който в момента дава пресконференция в Правец, където "трикольорите" са на лагер преди гостуването на "Уембли".

Евроквалификацията между Англия и България е в петък от 22:00 часа и ще бъде предавана директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком".

Стенли все още не се е присъединил към лагера на "трикольорите" в Правец, като се очаква това да стане по-късно тази вечер и при пристигането му ще му бъдат направени необходимите прегледи. До края на деня към националите ще се присъединят играещите в Далечния Изток Мартин Камбуров и Илиян Стоянов. Веселин Минев днес има мач с Левски срещу Видима-Раковски, а утре трябва да пристигне и Валери Домовчийски, който тази вечер играе за Херта срещу Фортуна (Дюселдорф) във Втора Бундеслига. /БЛИЦ