Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов обяви имената на 17 футболисти, на които ще разчита за световната квалификация с Ейре. Важният двубой е на 6 юни от 20:30 часа на националния стадион "Васил Левски" в София.

Списъкът е съставен от играчи, които се състезават в чудестранни клубове. Групата от 20 футболисти за двубоя с Ейре ще бъде допълнена от футболисти от българското първенство, чийто имена ще бъдат съобщени най-късно на 28 май.

Новината на БЛИЦ, че Мъри възнамерява отново да повика Николай Михайлов, се потвърди. Стражът на Левски Георги Петков все още лекува контузия в рамото и поради тази причина Михайлов-младши пак е в "А" тима.

Сред избраниците на Мъри личи името на Захари Сираков. 31-годишният футболист на Амкар досега не е играл в световните квалификации от Група 8. Любопитното е, че той бе част от националния отбор при предишния престой на Стоилов начело на "А" тима - двете евроквалификации с Беларус. Захари Сираков е поредният опитен футболист, който Мъри връща в националния след Илиян Стоянов, Радостин Кишишев, Игор Томашич и Елин Топузаков.^http://www.blitz.bg/documents/newsimages/2009-05-16-cl-QQSXYCPCS.jpg^

За България отново ще играят Валери Божинов и Мартин Петров. Дълго време дуото от Манчестър Сити бе извън терените. Марто и Валери обаче се възстановиха от контузиите си и заиграха за "гражданите". Божинов вкара и гол преди дни, когато Сити падна с 1:2 като гост на Тотнъм в мач от Висшата лига.

Играещите в Бундеслигата нападатели Димитър Рангелов и Валери Домовчийски също са сред повиканите от Станимир Стоилов за мача с Ейре. И Димитър Макриев намери място в списъка. Както е известно, таранът на израелския Ашдод бе част от "А" тима в последните две световни квалификации, като дори вкара гол за България, оформяйки крайното 2:0 срещу Кипър.

По-рано БЛИЦ ви информира, че от "А" група Мъри по всяка вероятност ще извика само Живко Миланов (Левски), Йордан Тодоров (ЦСКА) и Радостин Кишишев (Литекс). Както е известно, наказан за домакинството на Ейре е Станислав Манолев от Литекс, а Ивелин Попов се възстановява след операция. Малка е вероятността Мъри да прати повиквателна на звездата на Локомотив (София) Мартин Камбуров, въпреки че хора от БФС съветват Стоилов да вземе в "А" тима свиленградската машина за голове. /БЛИЦ^http://www.bfunion.bg/media/upload/1909.jpg^

Играещите в чуждестранни клубове национали, повикани от Станимир Стоилов за мача с Ейре:
1.Димитър Иванков (Бурсаспор, Тур)
2.Николай Михайлов (Твенте, Хол)
3.Илиян Стоянов (Санфрече, Яп)
4.Игор Томашич (Макаби, Тел Авив, Изр)
5.Елин Топузаков (Апоел Тел Авив, Изр)
6.Захари Сираков (Амкар, Рус)
7.Станислав Ангелов (Енерги, Гер)
8.Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)
9.Димитър Телкийски (Апоел, Изр)
10.Благой Георгиев (Терек, Рус)
11.Велизар Димитров (Металург Донецк, Укр)
12.Мартин Петров (Манчестър Сити, Анг)
13.Валери Божинов (Манчестър Сити, Анг)
14.Валери Домовчийски (Херта, Гер)
15.Димитър Рангелов (Енерги, Гер)
16.Димитър Макриев (Ашдод, Изр)
17.Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, Анг)

Футболистите от националния отбор се събират на лагер в резиденция Бояна на 1 юни в 12 часа.