Пресконференцията на испанския треньор на "Левски" Пепе Мурсия след победата с 1:0 над Локомотив (София) доста се забави. Причината беше, че специалистът беше привикан от Георги Иванов-Гонзо на дълъг разговор, което породи слуховете, че още тази вечер Мурсия ще бъде освободен от "Левски". Испанецът даде обяснение за разговора си със спортния директор, казвайки, че са дискутирали играта на отбора в днешния мач. На пресконференцията Мурсия говори за бъдещето си на "Герена" и обясни, че с Гонзо ежедневно работят за подобряването на играта на "Левски".

"Щастливи сме от победата, доволен съм. Взехме три точки и заехме по-добро място в класирането, вече сме на 2 точки от лидера. На първо място трябва да поздравим играчите за представянето днес, за усилията, които положиха. Победата може би ще им даде глътка въздух", започна Мурсия, след което беше попитан дали остава треньор на "Левски".

"В момента момента съм щастлив от победата и трите точки и към този момент продължавам да съм треньор на "Левски". Както обикновено след мач с Георги Иванов коментирахме играта. Говорихме за мача, доволни сме от победата, щастливи сме", даде обяснение испанецът за дългия разговор с Гонзо, който беше причината за забавянето на началото на пресконференцията.

На въпрос дали срещата днес с Локомотив (София) е била важна за бъдещето му, Мурсия каза: "Треньорите винаги работят и мислят за победите, за това как да постигат успехи. В нашата работа няма нищо сигурно. Независимо от всичко най-важното е, че влязохме с желание за победата, постигнахме я и сме доволни. В крайна сметка точките са най-важни, дават самочувствие. Трябва търпение."

След това Мурсия беше попитан дали с Гонзо са разговаряли за бъдещето му, на което испанецът отговори: "Ежедневно сме в комуникация с Георги Иванов. Всекидневната ни комуникация е нормална. Говорим си нещата, които трябва да подобряваме. Сега вместо да говорим за победата, вие ме питате тези неща. Искам още веднъж да поздравя всички, които са щастливи, че "Левски" спечели. И преди всичко играчите, които заслужиха тази победа. Днес имаше доста хубави неща. Пресирахме Локомотив (София) в тяхната половина. Избегнахме начина, по който играят - с дълги топки, с пасове от дълбочина. Доста компактно се движехме по терена, както в атака, така и в защитата не оставяхме пространства на съперника. Съжалявам за двете възможности, доста чисти, които изпуснахме - пропускът на Аниете с глава и на Бедоя в края", добави Пепе Мурсия.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите